Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2020 12:12
Čas čtení 0:39
Daniel Kopejska

VIDEO: Hong Kongem otřásl zákrok těžkooděnců proti 12leté dívce

NEWS
Uložit Uložené

Během neustálých protestů v Hong Kongu je situace stále vyostřená. Naposledy lidmi otřásl zákrok těžkooděnců proti dvanáctileté dívce.

Během největšího protestu, který se v Hong Kongu odehrál od 1. července, si policisté došlápli na demonstranty. Jedním z jejich cílů se také stala mladá dívka. Ta podle její matky pouze šla koupit do obchodu umělecké věci do školy. Byla přitom ale přišpendlena k zemi několika muži zákona, kteří jsou v posledních dnech více a více vyostření. O incidentu informuje The Guardian.

Několik hodin po incidentu policie potvrdila zatčení dívky. Následně se k situaci vyjádřila tak, že dívka prý podezřele běžela a že při zatčení bylo použito minimum nutné síly. Matka dívky se rozhodla pro stížnost a žalobu na policii. Dívka i se svým dvacetiletým bratrem nejdřív dostali pokutu, kterou policisté rozdávají za nelegální demonstrování a shromažďování a následně ji zatkli. Snažila se utéct, protože byl podle matky pouze vystrašená a nevěděla, co má dělat.

V nědělních protestech nasadila policie proti demonstrantům 2000 příslušníků. Přes 300 demonstrujících zatkli za shromažďování, které porušuje mimo jiné zákony proti šíření pandemie. Vláda se ohradila vůči těmto, dle jejich slov, sobeckým, nebezpečným a nezákonným aktům.

Doporučeno
Do demonstrantů #blacklivesmatter v New Yorku vrazilo auto Do demonstrantů #blacklivesmatter v New Yorku vrazilo auto 4. září 2020 21:31
Domů
Sdílet
Diskuse