Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2020 11:04
Čas čtení 1:46
Vojtěch Vanda

Kolik berou Ovčáček nebo hradní kancléř Mynář? Hrad uveřejnil platy vysokých úředníků

POLITIKA ČESKO
Uložit Uložené

Kancelář prezidenta republiky rukou jejího vedoucího Vratislava Mynáře zveřejnila platy vedoucích úředníků, jejichž zveřejnění vysoudila Kristýna Bašná u Městského soudu v Praze.

Na stránkách Kanceláře Pražského hradu se včera objevila zpráva, v níž její vedoucí Vratislav Mynář zveřejnil na popud Městského soudu v Praze platy nejvyšších úředníků Hradu, včetně svého, v letech 2016 a 2017. Z přiložené tabulky vyplývá, že si v obou letech vydělal s odměnami 1,6 milionu čistého, další dva úředníci si vydělali přes milion korun

Doporučeno
Mladík po 6 měsících od překonání onemocnění covid-19 sotva vyjde po schodech. Ničí ho silné migrény i bolesti na hrudi Mladík po 6 měsících od překonání onemocnění covid-19 sotva vyjde po schodech. Ničí ho silné migrény i bolesti na hrudi 14. září 2020 20:29

Zveřejnění platů hradní kancléř patřičně okomentoval. „Na základě rozhodnutí Městského soudu v Praze je Kancelář prezidenta republiky povinna poskytnout informace v rozsahu, v jakém je požaduje aktivistka Kristýna Bašná na základě žádosti o informace, kterými již několik let zatěžuje desítky českých státních institucí,“ napsal na úvod s tím, že veškeré následné soudní pohledávky pak musí být zaplaceny z peněz daňových poplatníků.

Domů
Sdílet
Diskuse