Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2020 17:42
Čas čtení 0:52
Daniel Kopejska

Řecká vláda poslala dětem roušky přes celý obličej, lidé se baví

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Úsměvný incident se stal v Řecku. Se začátkem školního roku chtěl stát pomoci rodinám a dětem a poslat proto roušky potřebným. Jejich úmysl ale potupně nevyšel.

V Řecku začíná školní rok. Ten doprovází povinnost nošení roušek ve školách. Vláda proto přislíbila pomoc rodinám v boji proti koronaviru a rozhodla se, že zašle každému dítěti minimálně jednu roušku. Distribuovat ústenky měly pak samotné školy. Dobře zamyšlená pomoc se však nevydařila.

Dodavatel, který získal zakázku na obrovský počet roušek totiž pravděpodobně zadal špatné rozměry a dětem tak přišly roušky tak velké, že zakrývají celý obličej dokonce i dospělému, informují Greek City Times.

Doporučeno
Vláda pošle poštou seniorům roušky a respirátor Vláda pošle poštou seniorům roušky a respirátor 11. září 2020 12:33

Dodavatel Yiannis Stathopoulos tak způsobil, že přes půl milionu poslaných roušek je nyní bez úpravy takřka nepoužitelných. Ministr zdravotnictví Kontozamanis se k situaci vyjádřil tak, že šlo o nedorozumění mezi vládou a dodavatelem. Vláda se omluvila v úterý, hned první den, kdy začali obří roušky nosit děti ze škol domů. Následně přislíbila nápravu vzniklého problému. Stathopoulos uvedl, že krok po kroku dodržovali dodaný popis roušek a vina tím pádem není jeho.

Na sociálních sítích se lidé nezdrželi komických reakcí. Dětem vyřezávali do roušek díry na oči nebo varovali, aby si rodiče nevzali domu náhodou špatné dítě. 

Domů
Sdílet
Diskuse