Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2020 18:49
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

Za znásilnění budou pachatele kastrovat, ale hrozí jim i trest smrti. V Nigérii schválili nový kontroverzní zákon

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V Nigérii začaly počty znásilnění raketově stoupat během pandemie koronaviru.

V mnoha částech světa jsou znásilnění stále na denním pořádku. S tímto problémem neustále bojují i v Nigérii, kde nyní guvernér státu Kaduna podepsal zákon, podle kterého budou za znásilnění hrozit mnohem přísnější tresty než doposud.

Nejenže budou muset pachatelé podstoupit chirurgickou kastraci, ale v nejhorších případech budou odsouzeni rovnou k trestu smrti, informuje NZ Herald.

Guvernér Ahmad el-Rufa uvedl, že nový zákon má co nejrozsáhleji chránit děti, které bývají nejzranitelnější částí populace a oběťmi znásilnění se stávají příliš často.

Doporučeno
10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 20. září 2020 14:00

Podle nevládní organizace Women at Risk International Foundation je v Africe nejvyšší míra výskytu zneužívání dětí – až na úrovni téměř 35 %. Znamená to, že minimálně každé třetí dítě má zkušenost se sexuálním násilím.

Domů
Sdílet
Diskuse