Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2020 18:41
Čas čtení 0:32
Daniel Mikolášik

Kdo se stal nejobdivovanějším člověkem světa? V žebříčku se umístili Elon Musk, papež František či Greta Thunberg

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Na průzkumu se podílelo až 45 000 respondentů ze 42 zemí světa.

Nejobdivovanějším párem světa se stali manželé Barack a Michelle Obamovi. Podle žebříčku vyplývajícího z průzkumu veřejného mínění britského institutu YouGov je totiž Barack nejobdivovanějším mužem na světě a Michelle je jednička mezi ženami.

Na průzkumu se podílelo až 45 000 respondentů ze 42 zemí světa, od kterých výzkumníci zjišťovali dvě jména – zástupce ženského a zástupce mužského pohlaví, které obdivují nejvíce. Z přibližně 90 tisíc odpovědí institut vytvořil seznam s 20 mužskými a ženskými jmény, která se opakovala nejvíce.

Doporučeno
Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) 26. září 2020 9:48

Zajímavé je, že vůbec poprvé od roku 2014 se stal nejobdivovanější osobou bývalý americký prezident. Mezi dalšími obdivovanými muži v žebříčku jsou například Bill Gates, Elon Musk, Keanu Reeves, Cristiano Ronaldo, Michael Jordan či papež František.

Domů
Sdílet
Diskuse