Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2020 12:21
Čas čtení 0:29
Jakub Paulík

Slovensko vyhlásí od 1. října nouzový stav

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Předběžně má trvat 45 dní.

Premiér Igor Matovič na Facebooku aktuálně informoval, že na Slovensku začne od 1. října platit nouzový stav. S touto možností jsme počítali od pondělí, kdy Matovič informoval, že zvažují jeho znovuzavedení, které jsme zažili během první vlny koronaviru. Tehdy trval od 16. března do 14. června.

Nouzový stav od 1. října v předpokládané délce 45 dnů by měl být tedy podle současných odhadů kratší. Matovič ale zdůraznil, že časové rozpětí nouzového stavu „máme společně ve vlastních rukou“. „Uvidíme, jak se nám projeví cestovačky přes Dušičky a následně se rozhodneme, zda pokračujeme, nebo se budeme moci vrátit do normálu,“ napsal.

Aktuálně nevíme, kterých oblastí se nouzový stav tentokrát dotkne. Během první pandemie šlo zejména o resorty sociálních služeb a zdravotnictví. Nouzový stav může podle slovenských zákonů trvat nejdéle 90 dní.

Domů
Sdílet
Diskuse