Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2020 12:10
Čas čtení 2:30
Tereza Šnajdrová

Večírek během lockdownu pro 80 lidí či výlet k moři aneb politici, kteří museli kvůli koronaviru rezignovat

POLITIKA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vládní opatření se nevyplatí porušovat v žádné zemi. Své o tom ví tito politici, kteří nařízení nerespektovali a přišli tak o své místo.

Kvůli pandemii koronaviru, která zužuje již od začátku roku celý svět, došlo k rezignaci hned několika politiků po celém světě. Na Novém Zélandu si ministr zdravotnictví po nařízeném lockdownu vyjel k moři, irský ministr zemědělství v době plné omezení vyrazil na hromadnou akci a britský vládní poradce se i přes zákaz volného pohybu setkal se svojí milenkou. Kteří politici kvůli porušení vládních opatření přišli o své místo?

Doporučeno
Prymula v noci vyrazil bez roušky do restaurace Prymula v noci vyrazil bez roušky do restaurace 23. října 2020 7:13

Novozélandský ministr zdravotnictví nařídil lockdown a vyjel si k moři

O poprask se začátkem července postaral novozélandský ministr zdravotnictví David Clark, který zemi nařídil lockdown a následně vyrazil k moři. Mezi jeho spoluobčany se ihned strhla vlna nevole, která Clarka dohnala až k rezignaci. Tu však odůvodnil tím, že se na něj upíná zbytečně moc pozornosti a lidé se nesoustředí na to, jakou práci v době krize odvedl. 

Koronavirová opatření Clark porušil hned několikrát. O prvním víkendu karantény vyrazil spolu s rodinou k moři a o pár týdnů později si také vyjel na kole hor. „Za všechna svá rozhodnutí a kroky, které vláda podnikla za mého působení na pozici ministra zdravotnictví, beru plnou odpovědnost,“ okomentoval rezignaci ministr a dodal, že virus se v zemi zřejmě již nešíří a je čas jít dál. 

Irský ministr zemědělství Dara Calleary v době pandemie vyrazil na masovou akci

Dara Calleary se na postu irského ministra zemědělství udržel pouhých pět týdnů. V době pandemie, kdy bylo povoleno pořádat vnitřní hromadné akce pouze pro šest osob, vyrazil do golfového klubu na masovou akci. Tento krok okamžitě vyvolal veřejné pobouření, protože v Irsku zrovna platila přísná opatření, kvůli kterým se lidé nemohli účastnit ani svateb a pohřbů.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

Ministr se zúčastnil večeře pořádané golfovým klubem, na které se sešlo více než 80 lidí včetně několika politiků. V zemi přitom platilo nařízení, jenž umožňovalo pořádání vnitřních hromadných akcí, kterých se může zúčastnit maximálně šest osob. „Jeho účast na této akci nebyla správná a byla výsledkem chybného úsudku,“ okomentoval Callearyho rezignaci premiér Micheál Martin. 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 90292 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse