Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2020 13:00
Čas čtení 1:46
Vojtěch Vanda

Hřib čelí kritice kvůli nákupu kávovaru za 100 000 korun. Kávu nepiju, nákup prověřím, slíbil

NEWS ZDENĚK HŘIB
Uložit Uložené

Deník Blesk přišel v pondělí se sdělením, že měla kancelář primátora Prahy Zdeněk Hřib koupit předražený kávovar. Hřib tvrdí, že kávu nepije, stroj neobjednával a nákup nechá prověřit.

Deník Blesk přišel v pondělí na povrch s další kauzou. Kancelář pražského primátora Zdeňka Hřiba měl podle jejich zjištění koupit do své kanceláře kávovar v ceně přesahující 100 000 korun, který byl zaplacen z veřejných peněz. Primátor ale tvrdí, že kávu nepije a kávovar neobjednával.

Doporučeno
Snídaně z McDonald’s se konečně začne rozvážet. Zatím v Praze, Brně a Ostravě Snídaně z McDonald’s se konečně začne rozvážet. Zatím v Praze, Brně a Ostravě 10. listopadu 2020 11:19

Deník Blesk publikoval v pondělí ráno na svém webu kupní smlouvu, v níž hraje hlavní roli kávovar, v němž si podle nich Hřib ve své kanceláři vaří kávu. Pořizovací cena měla přesahovat 100 000 korun. To, že byl nákup určen opravdu pro kancelář primátora, dokázal deník větou „Objednáváme pro potřeby MHMP,“ což je její zkratka.

Blesk následně oslovil opozici, aby zjistil, co si o podobném nákupu myslí. „Samoživitelé, senioři, podnikatelé a umělci... Ti všichni tohle musejí vnímat jako naprostý výsměch,“ citoval deník zastupitele Tomáše Portlíka. 

Domů
Sdílet
Diskuse