Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2020 13:47
Čas čtení 4:10
Vojtěch Vanda

Představujeme ti novou První dámu USA – Jill Biden

Představujeme ti novou První dámu USA – Jill Biden
Zdroj: TASR/AP
POLITIKA
Uložit Uložené

V tomto článku si představíme ženu, kterou svět po skončení letošních prezidentských voleb v USA zná jako první dámu. Kdo je Jill Biden?

Kdybychom chtěli nejlépe představit budoucí první dámu Spojených států Jill Biden, nejlepší práci by pravděpodobně odvedl nově zvolený prezident USA Joe Biden. Několik chvil po svém zvolení vystoupil po boku své manželky, a řekl: „Vy všichni z celé šíře naší země, zavzpomínejte na svého oblíbeného učitele, který vám dodal kuráž věřit sám v sebe. Přesně takovou první dámou bude Jill Biden.“

K nejvyšší politické pozici v Americe nicméně vedla dlouhá a klikatá cesta. Představme si životní pouť manželky dvojnásobného neúspěšného kandidáta na prezidenta, dlouholetého senátora a viceprezidenta ve vládě Baracka Obamy podrobněji.

Doporučeno
Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? 7. listopadu 2020 18:06

Jill Biden se narodila v červnu roku 1951 ve státě New Jersey jako Jill Tracy Jacobs. Jak píše BBC, její rodina byla velká. Měla čtyři sestry, se kterými vyrůstala na předměstí Filadelfie.

Od útlých let chtěla být nezávislou ženou, která se o sebe zvládne postarat sama, proto začala pracovat už v 15 letech. Na své první zaměstnání vzpomínala po zisku titulu Druhé dámy s deníkem New York Times, kterému vysvětlila, že jí šlo o sebeurčení a vydělání vlastních peněz.

Muž v saku a polobotkách? To nemůže fungovat

Možná i proto přitahovala pozornost mužů. Brzy se vdala, jejím prvním mužem byl bývalý vysokoškolský hráč amerického fotbalu Bill Stevenson. Netrvalo však dlouho, a přišel rozvod. V roce 1975, tedy stále ještě na vysoké škole, jí byl přáteli představen Joe Biden. V té době už senátorovi za Delaware, který byl o devět let starší než ona.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 91040 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse