Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2020 12:23
Čas čtení 3:00
Marián Mauik Biel

Galaxy S21 dorazí už v lednu. Samsung si pospíšil kvůli Applu i Huawei

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Unikly kompletní parametry i design. Můžeš očekávat několik velkých změn.

S uniklými informacemi ohledně vlajkové lodi od Samsungu se poslední dny roztrhl pytel. Důvodem je i jedna neoficiální informace – premiéra Galaxy S21 je naplánována již na leden 2021. Samsung přijde s několika změnami, které se mohou dotknout i fanoušků série Galaxy Note.

Doporučeno
10 tipů na stylové dárky pro ni, které tě nebudou stát všechny úspory 10 tipů na stylové dárky pro ni, které tě nebudou stát všechny úspory 1. prosince 2020 12:30

Dřívější datum představení nových Galaxy smartphonů prozradili Indové. Unikly údaje od tamního telekomunikačního regulátora BIS, který už v listopadu registroval zařízení s identifikátorem SM-G991B. To by mělo být podle dosavadních záznamů označení modelu Galaxy S21. Loni tento regulátor do svých seznamů zapsal modely S20 až v prosinci a premiéru měly začátkem února. Takže se dá dedukovat, že Galaxy S21 bude mít premiéru už začátkem ledna 2021.

Tento malý spěch dává z marketingového hlediska význam. Samsung má zlaté období, protože jeho nedávný úhlavní konkurent – Huawei – to má pro zákaz z USA na světových trzích komplikovanější. Jak však bude postupovat nový prezident, není jisté. Proto se pravděpodobně snaží vytěžit z této situace co nejvíce.

Také se tím připravují na nového velkého konkurenta – Xiaomi. I této značce se ústup Huawei ukázal na číslech a na několika trzích se stal druhou či dokonce nejprodávanější značkou. Šeptá se, že i Xiaomi má svoji vlajkovou loď představit už v prvních týdnech příštího roku.

Doporučeno
Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? 7. listopadu 2023 11:30

Druhým důvodem posunutí termínu je Apple. Samsung chce zájemci o prémiový smartphone stále nabízet něco nového. A současně odvádět pozornost od čerstvých iPhonů 12. Měsíc před jejich premiérou ukázal Galaxy Note 20 a přibližně dva měsíce po nich zas ukáže Galaxy S21. Samozřejmě s novými funkcemi a výkonnějšími parametry, takže série iPhone 12 bude psychologicky vypadat už na jaře zastarale.

Pokud bychom měli shrnout dosavadní informace o řadě Galaxy S21, tak revoluci nemusíme očekávat. Znovu to bude trojice novinek, která bude mít až na nový procesor podobné parametry jako loni a design jen trochu upravený. Galaxy S21 má mít 6,2palcový a S21 Plus zas 6,7palcový plochý displej s WQHD rozlišením. Podporovat budou i 120 Hz obnovovací frekvenci, ale jen při snížení na Full HD rozlišení.

Domů
Sdílet
Diskuse