Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2020 8:41
Čas čtení 0:31
Adam Smeták

PES je už druhý den na 4. stupni. Hrozí opětovné zavření restaurací, obchodů a služeb

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle avizovaných postupů hrozí, že by se opět zavřely restaurace, obchody i služby.

Po vyřešení technické závady bylo v pondělí v osm ráno uveřejněno aktuální skóre Protiepidemického systému (PES). Ukázalo se, že je již druhým dne na čísle 64, což odpovídá čtvrtému stupni rizika. Takové skóre odpovídá režimu, kdy jsou zavřené obchody, restaurace i služby.

Na vyšší stupeň by měla celá republika přejít poté, co se v systému PES prokáže tři dny po sobě. O přechodu rozhoduje vláda. Situaci v pondělí projedná na vládě ministr zdravotnictví Jan Blatný a následně na tiskové konferenci představí plán pro nadcházející dny.

Doporučeno
Student VŠE spustil web, který přehledně ukazuje vývoj koronaviru v obcích Student VŠE spustil web, který přehledně ukazuje vývoj koronaviru v obcích 13. listopadu 2020 13:00

Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu
Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Nejhůře z celé republiky je na tom Ústecký kraj, kde PES hlásí skóre 76. Při takovém výsledku by měla být platná nejpřísnější opatření v pátém stupni rizika. Podobně alarmující je situace i v Libereckém kraji, kde je PES na skóre 71. Na Karlovarsku a Olomoucku hlásí systém skóre 68.

Domů
Sdílet
Diskuse