Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2020 13:00
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Student VŠE spustil web, který přehledně ukazuje vývoj koronaviru v obcích

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Petru Hovorkovi chyběl web, který by přehledně ukazoval šíření koronaviru v obcích na úrovni jednotlivých dní, tak jej vytvořil.

Že jsou Češi vynalézavý národ nám během koronavirové krize ukázali hned několikrát, a to šitím roušek, tvořením štítů nebo vyráběním plicních ventilací. Aktuálně se student VŠE Petr Hovorka rozhodl spustit web, který mu u nás chybí. Ten přehledně ukazuje šíření koronaviru v obcích na úrovni jednotlivých dní.

Doporučeno
Reprodukční číslo kleslo na 0,8, opatření se mohou začít uvolňovat Reprodukční číslo kleslo na 0,8, opatření se mohou začít uvolňovat 12. listopadu 2020 13:34

Dnes jsem spustil web, který přehledně v grafu ukazuje vývoj počtu nakažených osob v jednotlivých obcích. K jeho tvorbě mě dovedl fakt, že jsem nenašel žádný podobný nástroj, který by ukazoval šíření na úrovni jednotlivých dní,“ stojí na Facebooku Petra, kde novinku představil. „Web je zatím v poměrně rané fázi, proto budu rád za jakoukoliv zpětnou vazbu. A také za případné sdílení, pokud vám web přijde užitečný,“ doplnil pak. 

Odkaz na web ZDE


Petr nám prozradil, jaké plány má se stránkami do budoucna. „Rád bych v příštím týdnu přidal možnost sdílení odkazu na konkrétní obec, a pak také metriku, která bude ukazovat počet nakažených na 1000 obyvatel, aby se daly obce porovnávat.“

Ovládání webovek je velmi jednoduché a stačí, když do vyhledávače zadáš obci, která tě zajímá a ihned ti vyskočí přehledný graf. Na něm pak najdeš informace ohledně aktuálně nemocných ve tvé obci, ale také to, kolik nově nakažených za jednotlivé dny přibylo.

Domů
Sdílet
Diskuse