Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2020 16:38
Čas čtení 2:17
Tímea Krauszová

Jak vypadá život na jiných planetách? Dokumentární sci-fi na Netflixu ukazuje divoké představy založené na vědeckých poznatcích

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Během několika dní se dokumentární sci-fi propracovalo do top desítky na Netflixu.

Čtyřdílný miniseriál Alien Worlds se již v průběhu několika dní propracoval do top desítky na Netflixu. Dokumentární sci-fi spojuje vědecké poznatky ze Země se zvědavostí a počítačovými efekty a ukáže ti, jak (teoreticky) vypadá život na čtyřech planetách mimo naši sluneční soustavu.

Režiséři Daniel M. Smith a Nigel Paterson vytvořili celkem pěkný dokument, který se do značné míry spoléhá na počítačové efekty. CGI scény z tzv. exoplanet (planet v jiných slunečních soustavách) střídají záběry ze Země a rozhovory s pozemskými vědci. Různé zákony přírody, které platí na Zemi, se pokoušejí v teorii aplikovat na čtyři vymyšlené, ale potenciálně skutečné planety. Mají jiné gravitační pole, jiné slunce, jiné podnebí a samozřejmě jiné obyvatele.

Vypravěčem je herečka Sophie Okonedo. Už v první scéně (úchvatný záběr na naši planetu) se diváků ptá, co by mohlo žít za hranicemi světa, který známe. Její vsuvky jsou poutavé a plné fantastických představ různých vědců.

Domů
Sdílet
Diskuse