Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2020 9:06
Čas čtení 0:27
Adam Smeták

PES je už druhý den na skok od pátého stupně. Ve třetím je jen Praha

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V pondělí bude vláda rozhodovat o zpřísnění restriktivních opatření.

Protiepidemický systém PES zůstává již druhý den po sobě na 71 bodech. Do pátého stupně tak zbývají už jen čtyři body na rizikové stupnici. V něm se již nachází pět krajů. Pouze hlavní město Praha je ve třetím stupni. Reprodukční číslo zůstává na 1,2. V neděli přibylo 1 999 nových případů nákazy koronavirem. To je méně než v sobotu, ale o 887 více než v neděli minulý týden. Pozitivních bylo 23 procent testů.

Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu
Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Vláda České republiky bude v pondělí odpoledne jednat o zpřísnění restriktivních opatření. Zavřít by se měly opět restaurace a služby. Maloobchodu by se restrikce měly prozatím vyhnout. Vláda ale možná bude chtít nechat obchody zavřené mezi svátky. Očekává se také, že bude umožněno otevřít skiareály, nicméně hotely budou muset být zavřené. 

Doporučeno
Německo zavádí tvrdá opatření: Žádný alkohol či ohňostroje na ulici, zavírají školy i obchody Německo zavádí tvrdá opatření: Žádný alkohol či ohňostroje na ulici, zavírají školy i obchody 13. prosince 2020 19:39
Domů
Sdílet
Diskuse