Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2020 17:08
Čas čtení 0:50
Miriam Rumanková

Kontrola ministerstva potvrdila, že zranění policejního exprezidenta Milana Lučanského nezavinila cizí osoba

NEWS SLOVENSKO
Uložit Uložené

„Žádná z informací prezentovaná médii k okolnostem vzniku poranění nebyla potvrzena,“ řekl mluvčí ministerstva spravedlnosti Peter Bubla.

Ke zranění obviněného bývalého slovenského policejního prezidenta Milana Lučanského došlo bez zavinění jiné osoby. Potvrdila to kontrola na základě pověření slovenské ministryně spravedlnosti Márie Kolíkové. Z kontroly vyplývá, že postup Sboru vězeňské a justiční stráže byl v této souvislosti adekvátní a zákonný.

Doporučeno
Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský se chtěl údajně ve vazbě oběsit. Refresheru to potvrdily tři nezávislé zdroje Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský se chtěl údajně ve vazbě oběsit. Refresheru to potvrdily tři nezávislé zdroje 12. prosince 2020 14:07


Kontrola podle mluvčího tamního ministerstva spravedlnosti Petera Bubla vyhodnotila všechny relevantní záznamy z Ústavu pro výkon vazby Prešov včetně kamerového záznamu a další informace získané přímo v Nemocnici pro obviněné a odsouzené v Trenčíně od ošetřujícího lékaře a samotného obviněného.


Výsledek kontroly potvrdil, že ke zranění obviněného Lučanského došlo bez zavinění jiné osoby. „Žádná z informací prezentovaná médii k okolnostem vzniku poranění (napadení), rozsahu poranění (krvácení do mozku, několikanásobná zlomenina nadočnicového oblouku, opakovaná resuscitace, oko mimo oční důlek, 11hodinová operace) nebyla potvrzena, respektive byla vyvrácena,“ dodal Bubla.


Kontrolu provedla čtyřčlenná kontrolní skupina pověřených zaměstnanců ministerstva spravedlnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse