Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 12:15
Čas čtení 0:29
Adam Smeták

PES v Praze stoupl za týden o 20 bodů. Pandemie znovu nabírá na obrátkách

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pandemická situace se v hlavním městě v uplynulém týdnu dramaticky zhoršila.

Po dlouhých týdnech v pozici premianta se začíná epidemická situace v Praze výrazně zhoršovat. V rámci protiepidemického systému (PES) si hlavní město za uplynulý týden pohoršilo o 20 bodů. V úterý ráno bylo skóre metropole již na úrovni 71. To odpovídá čtvrtému stupni rizika.

PES v Praze stoupl za týden o 20 bodů. Pandemie znovu nabírá na obrátkách
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Celá země se v rámci nastavených restrikcí nachází někde mezi 3. a 4. stupněm. Podle původně stanovených pravidel by přitom měl celorepublikově již platit nejpřísnější, paty stupeň opatření. Vláda o zpřísnění rozhodne ve středu. Nové restrikce by mohly podle vyjádření ministra zdravotnictví Blatného  platit již od 25. prosince.

Nejlepším krajem je v současnosti Jihočeský, kde je pandemické skóre aktuálně na úrovni 68. Nejhůře je na tom Karlovarský kraj, kde je riziko stanoveno na 86 bodů. V Moravskoslezském kraji došlo během jednoho dne k poklesu o 5 bodů na aktuálních 85.

Doporučeno
VIDEO: Příští americký prezident Joe Biden se nechal živě očkovat proti koronaviru VIDEO: Příští americký prezident Joe Biden se nechal živě očkovat proti koronaviru 22. prosince 2020 8:22
Domů
Sdílet
Diskuse