Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 8:22
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

VIDEO: Příští americký prezident Joe Biden se nechal živě očkovat proti koronaviru

NEWS
Uložit Uložené

Demokrat Joe Biden dlouhodobě vyzývá lidi, aby nosili roušky a představil i vlastní plán boje s pandemií. I v této agendě se odlišuje od svého předchůdce Donalda Trumpa.

Nově zvolený americký prezident Joe Biden se dal v přímém přenosu očkovat proti koronaviru, informuje CNN. 78letý demokrat tak učinil gesto před všemi obyvateli Spojených států, kteří několik měsíců od Donalda Trumpa poslouchali, jak pandemie nemůže ohrozit prosperitu země. Situace se však i za velkou louží stále zhoršuje, denně umírá s koronavirem stále více lidí. 

Bidena očkovali vakcínou proti onemocnění Covid-19 od společností Pfizer a BioNTech v nemocnici Christiana ve městě Newark v americkém státě Delaware. Jeho manželka Jill se dala očkovat již o něco dříve. Joe Biden vyzval Američany, že se při vakcinaci „není čeho bát“ a už tradičně vyzval k dodržování opatření.

Doporučeno
V Česku přibylo přes 7 800 nakažených, PES je stále na nejhorším stupni V Česku přibylo přes 7 800 nakažených, PES je stále na nejhorším stupni 22. prosince 2020 8:22

Zároveň pochválil administrativu Donalda Trumpa, která dokázala zrealizovat očkovací akci po stránce logistiky velmi rychle. Upozornil však, že bude trvat ještě dlouho, než vakcína bude mít smysl, protože se bude muset očkovat dostatečný počet lidí. 

Ve Spojených státech už k nouzovému použití schválili i druhou vakcínu proti onemocnění Covid-19, a to od společnosti Moderna. Ta byla schválena pro nouzové použití.

 

Domů
Sdílet
Diskuse