Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 8:22
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

V Česku přibylo přes 7 800 nakažených, PES je stále na nejhorším stupni

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Brzy možná dojde k dalšímu zpřísnění pravidel.

Vysoké denní přírůstky nových případů pokračují. Za pondělí u nás byla nákaza novým typem koronaviru potvrzena u 7 860 lidí, což je o 2683 více než za stejný den minulý týden. Pozitivní včera byla zhruba třetina laboratorních testů. Aktuálně je v Česku evidováno 83 840 aktivních případů, jejich počet se od začátku měsíce více než zdvojnásobil.

Přestože procentuální podíl hospitalizovaných klesá, stále se v nemocnicích nachází přes 4 700 pacientů s nemocí covid-19. Více než 600 z nich je ve vážném stavu. Za včerejší den je potvrzeno 55 obětí, jedná se však o neúplné statistiky, které při další aktualizaci dat s nejvyšší pravděpodobností ještě narostou.

Skóre systému PES od pátku stále zůstává na 76 bodech, což značí dolní hranici pro nejhorší, tedy pátý stupeň. Oficiálně je však Česko zatím ve stupni čtvrtém. Hned po Štědrém dni by však mohlo přijít další zpřísňování pravidel.

Doporučeno
Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) 20. prosince 2020 10:50
Domů
Sdílet
Diskuse