Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2020 7:24
Čas čtení 0:25
Viktor Kniš

Vatikán považuje za morálně přijatelné, že vakcíny proti Covid-19 používají buňky z potracených plodů

NEWS
Uložit Uložené

Katolická církev vyzývá věřící, aby se nechali očkovat.

Katolická církev vydala oficiální stanovisko, v němž uvádí, že je morálně akceptovatelné nechat se očkovat vakcínou proti koronaviru. Učinila tak v reakci na šířící se konspirace o tom, že vakcína není bezpečná, informuje CNN

Podle Vatikánu je v pořádku, když vědci používají při vývoji vakcíny materiál z buněk odvozených z potracených plodů. Automaticky to totiž neznamená, že by se podíleli na zvyšování počtu interrupcí. 

„Vzhledem k naléhavosti této krize, nedostatku dostupných alternativních vakcín a skutečnosti, že spojení mezi potratem, který nastal před desetiletími, a přijetím dnes vyrobené vakcíny je vzdálené, je morálně akceptovatelné se za těchto okolností očkovat novými vakcínami na Covid-19,“ uvádí se v stanovisku Vatikánu.

Doporučeno
Aktualizováno: Blatný chce, aby se i ve velkých obchodech prodávalo jen nezbytně nutné zboží Aktualizováno: Blatný chce, aby se i ve velkých obchodech prodávalo jen nezbytně nutné zboží 22. prosince 2020 19:56
Domů
Sdílet
Diskuse