Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2020 9:29
Čas čtení 0:41
Miriam Rumanková

Podle šéfa WHO koronavirus není poslední pandemií, která postihne lidstvo

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

„Tato pandemie poukázala na blízké spojení mezi zdravím lidí, zvířat a planety,“ řekl Tedros Adhan Ghebreyesus.

Šéf Světové zdravotnické organizace Tedros Adhan Ghebreyesus v neděli prohlásil, že nový koronavirus není poslední pandemií, které budeme jako lidstvo čelit. Podle jeho slov je zdraví lidí odsouzeno k neúspěchu do té doby, dokud se nezačneme zabývat otázkami změny klimatu a také životních podmínek zvířat, informuje o tom Deník N.

„Svět už příliš dlouho funguje v cyklu paniky a zanedbávání,“ řekl šéf organizace WHO Tedros Adhan Ghebreyesus a dodal, že je nejvyšší čas, abychom se poučili z onemocnění covid-19. Doplnil i to, že celá pandemie pro nás neměla být, vzhledem k opakovaným výstrahám, žádným překvapením.

Doporučeno
Česko začalo očkovat proti koronaviru. Jako první dostal vakcínu Babiš Česko začalo očkovat proti koronaviru. Jako první dostal vakcínu Babiš 27. prosince 2020 8:04

„Dějiny nám ukazují, že toto nebude poslední pandemie a že epidemie jsou součástí života,“ upřesnil Tedros Adhan Ghebreyesus. „Tato pandemie poukázala na blízké spojení mezi zdravím lidí, zvířat a planety. Snahy o zlepšení lidského zdraví jsou odsouzeny k neúspěchu, pokud se nevěnují kritickému kontaktu mezi lidmi a zvířaty a existenční hrozbě změny klimatu, která dělá naši Zemi méně obyvatelnou.“

Tento rok byl podle něj celý svět obrácený naruby a pandemie má obrovský dopad na společnost i samotnou ekonomiku.

Domů
Sdílet
Diskuse