Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2020 0:33
Čas čtení 5:23
Lukáš Čelka

Nečekaná výzva od Piráta a Karlosova čistá dominance nad Francouzem: Sledovali jsme Oktagon 20

SPORT
Uložit Uložené

Oktagon 20 byl plný emocí a skvělých zápasů.

Kromě zápasů nabitých emocemi a nejlepší startovky, jakou kdy Oktagon měl, čekaly na diváky i tematické kulisy připomínající cirkus. Ve finále celého galavečera se proti sobě postavili Karlos „Terminátor“ Vémola a ostřílený Francouz Alex Lohoré.

Kromě hlavního zápasu však měli diváci možnost sledovat i souboje dalších talentovaných bojovníků. Turnaj se konal bez diváků, ti ho mohli sledovat z pohodlí domova na stránce Oktagon.tv.

Doporučeno
Karlos Vémola se stal šampiónem střední váhy Oktagonu: Nebylo to zadarmo, konstatoval po zápase s Lohorém Karlos Vémola se stal šampiónem střední váhy Oktagonu: Nebylo to zadarmo, konstatoval po zápase s Lohorém 31. prosince 2020 0:23

Turnaj odstartoval soubojem šampiona v thajském boxu Slováka Daniela Hronka s jeho protivníkem z Janem Fajkem, který zápasil v Oktagonu podruhé. Hned v úvodu zápasu se pokusil Fajk o takedown, který mu i vyšel a dokázal ho zopakovat vícekrát po sobě, konkrétně čtyřikrát, a to hned v prvním kole.

Druhé kolo zápasu patřilo jednoznačně opět Fajkovi. Třetí kolo zápasu se sice Hronek pokusil odstartovat v standupu, ale Fajk hned šel po dalším takedownu. I když se Hronek ke konci třetího kola pokusil otočit Fajkovu převahu, ten zůstal zapálený pro boj a zvítězil na body. Na pódiu se však nedokázal vyjádřit ke svému vítězství, bylo mu nevolno a vydal se na WC.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V dalším zápase se proti sobě postavili Čech Tomáš Fiala proti Němci Saidu Salambek Elderbievovi, představiteli Sok Chai Gym. Pro Tomáše byl tento zápas zároveň premiérou v Oktagonu. Hned na začátku boje vznikla přestřelka, kterou zastavil Fiala a chytil si Saida, který byl v prvním kole v jednoznačné převaze. Na zemi zvítězil pomocí tvrdých úderů, a to hned po prvních třech minutách, po spršce ran svou prohru sám Said odklepal.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Před hlavní kartou nás čekal i zápas vítěze Oktagon Undeground, Daniela Škvora, kterému se v kleci postavil předtím neporažený Francouz Oumar Sy, který si premiérou v MMA prošel teprve loni v létě.

Sy se hned v úvodu zápasu pokusil o takedown, avšak Škvorovi se podařilo vstát. Ten získal v standupu převahu nad Syem, který ale zvládal odolávat a ke konci prvního kola se osmělil i on sám a rozdal Škvorovi dobře mířené rány. Druhé kolo odstartoval ve svůj prospěch Sy, když dostal Škvora do nepříjemné pozice, ze které ho dokázal kontrolovat. Později se mu podařilo Škvora uškrtit, čím zvítězil po více než čtyřech minutách zápasu.

Domů
Sdílet
Diskuse