Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2021 11:11
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

Na Šumavě se i přes zákaz lyžuje. Svah sjíždí děti z lyžařských oddílů

NEWS ČESKO KORONAVIRUS LYŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Třísetmetrový úsek sjezdovky ve středisku Samota u Železné Rudy obsadili členové svazu lyžařů.

Platná koronavirová opatření zastavila lyžařské vleky, přesto jeden z nich funguje. Ve středisku Samota v Železné Rudě pracuje na plné obrázky třísetmetrová sjezdovka s talířovým vlekem, která vozí na svah dětské členy svazu lyžařů z úseku alpských disciplín. Podle právního zástupce provozovatele vleku Roberta Vargy existuje právní výklad, který tento způsob využití svahu nezakazuje. 

Jak informuje deník Právo, právní zástupce Varga uvedl, že provozovatel plně respektuje usnesení vlády. Sjezdovka totiž není pro veřejnost. „Sjezdovka je určena výlučně pro trénink členů svazu lyžařů z úseku alpských disciplín, kteří jsou zároveň registrovanými závodníky z dětských kategorií,“ uvedl. Podle něj byli na místě i policisté, kteří provoz nijak neomezili.

Doporučeno
ČHMÚ varuje: V těchto krajích bude kvůli sněhové nadílce platit stupeň nebezpečí ČHMÚ varuje: V těchto krajích bude kvůli sněhové nadílce platit stupeň nebezpečí 5. ledna 2021 14:39

„Přijeli na základě anonymního udání. Předložil jsem jim výkladové stanovisko svazu lyžařů k vládnímu opatření. Dále jsem jim vysvětlil, že lyžování není pro veřejnost, a ubezpečil je, že z hlediska hygienického dodržujeme vše, co odpovídá aktuálním protiepidemiologickým pravidlům. Neshledali žádné porušení,“ dodal Varga.

Domů
Sdílet
Diskuse