Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 7:05
Čas čtení 0:39
Jakub Paulík

Papež odpor k vakcíně přirovnává k sebevražednému odmítnutí. Zahráváme si se životy jiných lidí, upozorňuje

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Papež František bude již brzy očkován.

Hlava římskokatolické církve papež František vyzývá lidi, aby se nechali očkovat proti koronaviru. On sám očkování podstoupí již v průběhu tohoto týdne. Očkování považuje za etickou povinnost, protože jí nechráníme jen sebe, ale také své okolí, tvrdí. 

Odpor k vakcíně naopak kriticky přirovnal k „sebevražednému odmítnutí“, píší The New York Times s odkazem na italská média. Interview s papežem vedl vatikánský reportér Fabio Luca Marchese Ragon z TG5.

Doporučeno
Dominika Cibulková byla přednostně očkovaná proti koronaviru, i když nepatří do kritické infrastruktury Dominika Cibulková byla přednostně očkovaná proti koronaviru, i když nepatří do kritické infrastruktury 10. ledna 2021 11:42

„Je to etická volba, protože si zahráváte se zdravím a životem, ale nejen svým, ale také se životy ostatních,“ nechal se slyšet svatý otec. Papež nerozumí tomu, proč někteří lidé odmítají očkování a tvrdí, že je nebezpečná.

Domů
Sdílet
Diskuse