Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2021 13:24
Čas čtení 1:01
Adam Novosad

Britský klub pro boháče nabízí přednostní očkování na Covid-19. Vakcínu dostanou zdarma, ale za pobyt zaplatí 40 tisíc liber

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Díky obrovskému majetku se dnes můžeš nechat očkovat přednostně.

Krátce po spuštění očkování proti koronaviru se ve světě vynořily otázky, zda k němu budou mít bohatí lidé přednostní přístup. I když se země zapřísahali, že tomu tak v žádném případě nebude a každý si bude muset počkat na svůj čas podle pořadníku, britská společnost Knightsbridge Circle tyto předpoklady zbourala, informuje The Daily Telegraph.

Knightsbridge Circle sdružuje majetnější Brity, kteří jsou ochotni za členství v tomto privátním klubu zaplatit 25 tisíc liber (zhruba 735 tisíc korun) ročně. Díky tomu mají přístup k elitní zdravotní péči či diskrétnímu a luxusnímu cestování po světě. Mezi členy tohoto klubu prý patří členové aristokracie či známé tváře ze showbyznysu.

Doporučeno
V roce 2021 můžeme zapomenout na kolektivní imunitu proti Covidu-19, varuje WHO. Roušky jen tak neodložíme V roce 2021 můžeme zapomenout na kolektivní imunitu proti Covidu-19, varuje WHO. Roušky jen tak neodložíme 13. ledna 2021 9:26

V současné situaci vyžadovali klienti společnosti přístup k očkování proti koronaviru, i když možná nesplňují podmínky dle platných čekacích listin. Očkování zřejmě otevře dveře k volnějšímu cestování či vstupu na koncerty a do klubů, a tak je jasné, že movitější vrstva společnosti usiluje o to vakcíny sehnat co nejrychleji.

Knightsbridge Circle nyní do nabídky zařadilo možnost odletět do Spojených arabských emirátů nebo Indie, kde boháče bezplatně očkují oběma dávkami vakcíny. Jelikož dávky vyžadují přibližně třítýdenní odstup, boháči mohou tento čas strávit válením se na pláži. 

Ve Spojených arabských emirátech se očkuje vakcínou od Pfizeru, tak jako v Česku, a v Indii jim zase podají vakcínu od společnosti AstraZeneca. Za tento špás ale v průběhu měsíce zaplatí dohromady okolo 40 tisíc liber.

Domů
Sdílet
Diskuse