Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2021 19:07
Čas čtení 1:11
Lukáš Čelka

Slováci se vydali s autem frajeřit na zmrzlou přehradu, propadli se pod led

NEWS
Uložit Uložené

Toto zřejmě nebyl nejlepší nápad.

Dva mladá Slováci z okolí Žiliny se mohou pochlubit netradičním zážitkem, otázkou je, zda je pochválí i jejich rodina a tamní ochranáři přírody. Autem se totiž vydali přímo na zmrzlou Oravskou přehradu, led auto neudržel, a tak skončilo ve vodě.

„S největší pravděpodobností jel řidič na přehradu autem jen frajeřit. Neexistuje žádná jiná možnost, jak vyjet na led než cíleně. Omylem se tam nedostanete,“ řekl pro REFRESHER jeden z administrátorů facebookové skupiny, v níž byla fotka potopeného auta zveřejněna.

Doporučeno
Zuzana Čaputová se s přítelem vyfotila v přírodě. Hejteři komentují, že porušila lockdown, nevědí, kde jsou Malé Karpaty Zuzana Čaputová se s přítelem vyfotila v přírodě. Hejteři komentují, že porušila lockdown, nevědí, kde jsou Malé Karpaty 18. ledna 2021 15:07

Podle jeho slov se dá do vody autem snadno sjet kvůli mělkému břehu. „Kluci si asi chtěli jen vyzkoušet, zda je led udrží. Žádným jiným způsobem než nevinnou frajeřinou se auto do přehrady dostat nemohlo. Prostě si to šli vyzkoušet a kluk měl štěstí v neštěstí, že zapadl jen po kola, protože jinak by auto bylo úplně zničené. Kdyby se dostali do středu přehrady, určitě by se utopili, v takové studené vodě by neměli žádnou šanci,“ dodal.

Administrátor skupiny nám dále prozradil, že komentující příspěvku se zmínili o tom, že se auto nacházelo z Bobrovské strany přehrady, což představuje další problém. „Je velká pravděpodobnost, že incident budou řešit i ochranáři přírody, protože se na této straně přehrady nachází les, přes který vede cesta s přístupem k vodě. Po ní se však autem nesmí jezdit, protože zde je 5. stupeň ochrany.“

Rodina se za řidiče auta stydí

Administrátorům skupiny se krátce po zveřejnění ozvala rodina mladého řidiče. „Ozvala se nám rodina chlapce, konkrétně jeho sestra, že je to pro ně velká ostuda. De facto, toho kluka, který auto řídil, zná polovina horní Oravy, čili to bude nějaký rošťák.“

Ve skupině, kde byla fotka propadlého auta zavěšená, se po krátké chvíli začaly šířit i různé memes. Mladík se tak kromě jiných problémů za svůj neuvážený čin stal i terčem výsměchu.

auto
Zdroj: Facebook / Maroš Ťapák

 Za zmínku stojí i ponorka

ponorka
Zdroj: Facebook / Maroš Ťapák
ponorka
Zdroj: Marek Gonda / Facebook
Domů
Sdílet
Diskuse