Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2021 18:16
Čas čtení 1:09
Dominik Vetrák

The Last of Us Part 2 překonalo Zaklínače 3 a stává se nejoceňovanější hrou v historii

TECH
Uložit Uložené

TLoU 2 zaslouženě zdevastovalo konkurenci v podobě Assassin's Creed, Hades, Cyberpunk 2077 či Ghost of Tsushima.

The Last of Us Part II, nejlepší hra roku 2020 a pro mnohé nejlepší hra minulé generace či nejlepší hra vůbec, získala už řadu ocenění. Absolutně ovládla The Game Awards, kde byla nominována v 10 kategoriích. V podstatě dostala nominaci v každé kategorii, kde ji získat mohla. Nakonec vyhrála 7 z nich.

Server Game Awards.net, který sbírá hodnocení roku pro nejlepší hry již od roku 2003, eviduje až 261 ocenění pro The Last of Us Part 2. 169 redakcí a 92 komunit v rámci různých herních webů si za nejlepší hru roku 2020 zvolilo právě klenot od studia Naughty Dog. Více novinářských ocenění má jen Zaklínač 3, a to 172. Tento rekord však Zaklínači vydrží jen dalších pár dní.

Doporučeno
The Last of Us 2 tě emocionálně rozdrtí. Připrav se na nezapomenutelný zážitek v nejlepší hře, jakou jsi kdy hrál The Last of Us 2 tě emocionálně rozdrtí. Připrav se na nezapomenutelný zážitek v nejlepší hře, jakou jsi kdy hrál 12. června 2020 9:01

Největší konkurencí pro TLoU 2 měl být právě Cyberpunk 2077 od tvůrců Zaklínače. Všichni však víme, jak to dopadlo. Na druhém místě za minulý rok evidujeme skvělou hru Hades a na třetím místě Ghost of Tsushima,

Jde o nejrychleji prodávanou exkluzivní hru od PlayStationu a vzhledem k tomu, že si ji za nejlepší hru zvolilo tento rok více hráčů než například Zaklínače v roce 2015, můžeme s jistotou říci, že těch nespokojených hráčů nebylo v porovnání s těmi nadšenými až tak mnoho.

Zajímavostí je i to, že pro hru hlasovalo mnoho jak evropských novinářů a hráčů, tak i amerických. O nějakém protlačování témat LGBTI ze západu tedy nemůže být ani řeč (ne že by tyto argumenty měly nějakou váhu předtím).

Třešničkou na dortu je pak informace, že nejprodávanější krabicovou hrou bylo loni v Rusku právě The Last of Us Part 2. Jde o stát, kde mají členové komunity LGBTI stále nedostatečná práva a možnosti a kde se homofobie podporuje i mezi politiky či v médiích .

Toto jsou 3 hry, které získaly v roce vydání nejvíce ocenění „Nejlepší hra roku“

1. The Last of Us Part II (2020) – 261
2. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) – 260
3. The Last of Us (2013) – 254

Domů
Sdílet
Diskuse