Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2021 19:33
Čas čtení 0:48
Lukáš Čelka

V Portugalsku povolili eutanazii. Požádat o ni mohou lidé trpící nevyléčitelnou nemocí

NEWS PORTUGALSKO
Uložit Uložené

V pátek o tom rozhodl portugalský parlament.

Portugalský parlament schválil zákon o legalizaci eutanazie. Portugalsko proto bude jednou ze sedmi zemí světa, kde bude eutanazie oficiálně povolena. Požádat o její provedení pod dohledem lékaře budou moci nevyléčitelně nemocní pacienti ve věku nad 18 let, informoval o tom portál RTE.

Samozřejmě, žádat o eutanazii budou moci pouze pacienti, kteří jsou mentálně způsobilí učinit takové rozhodnutí. Přístupná bude pouze státním občanům a osobám s legálním pobytem v Portugalsku z důvodu, aby do země lidé necestovali za účelem vzít si život pod dohledem lékařské pomoci.

Doporučeno
Vysadil léky, přestal jíst a své poslední chvíle streamuje živě. Smrtelně nemocnému Francouzovi odepřeli možnost na eutanazii Vysadil léky, přestal jíst a své poslední chvíle streamuje živě. Smrtelně nemocnému Francouzovi odepřeli možnost na eutanazii 6. září 2020 8:04
Domů
Sdílet
Diskuse