Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2021 15:59
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Podezřelých účinků vakcíny proti viru Covid-19 je zatím 322, informuje SÚKL

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Státní úřad pro kontrolu léčiv (SÚKL) informoval o nežádoucích účincích při očkování proti koronaviru v rámci České republiky.

Celkem 322 podezřelých účinků vakcín proti koronaviru zaznamenal k úterku Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Oproti minulému týdnu číslo vzrostlo o 124 případů. Žádná z reakcí však není neočekávaná, respektive vyskytuje se i u jiného druhu očkování. Informují Novinky.cz.

Doporučeno
Situace je špatná, opatření nefungují, řekl Blatný. Změňme k epidemii svůj postoj, vyzval Situace je špatná, opatření nefungují, řekl Blatný. Změňme k epidemii svůj postoj, vyzval 4. února 2021 14:54

„U obou zatím registrovaných vakcín proti covidu-19 patří mezi nejčastěji pozorované nežádoucí účinky bolest a zduření v místě vpichu, únava, bolest hlavy, horečka a zimnice, bolest svalů a kloubů,“ popsal ústav, přičemž u vakcíny Moderna se k nim přidává ještě zarudnutí v místě vpichu, zvracení, nevolnost nebo zduření uzlin v podpaží.

Domů
Sdílet
Diskuse