Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2021 14:54
Čas čtení 1:30
Vojtěch Vanda

Situace je špatná, opatření nefungují, řekl Blatný. Změňme k epidemii svůj postoj, vyzval

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví na čtvrteční tiskové konferenci jasně vyjádřil, jak si Česko v boji s epidemií vede.

„Opatření, která jsme zavedli, přestala fungovat. Situace je špatná,“ uvedl čtvrteční tiskovou konferenci k aktuální epidemické situace ministr zdravotnictví Jan Blatný. Viníkem by měla být britská mutace koronaviru, která je nakažlivější, a na níž protiepidemický systém nebyl připraven. Blatný nevyloučil, že by nemohly přijít další změny v opatřeních.

Doporučeno
Na ministerstvu zdravotnictví panuje apatie a strach z „koberečků“, píše CNN Prima NEWS Na ministerstvu zdravotnictví panuje apatie a strach z „koberečků“, píše CNN Prima NEWS 3. února 2021 16:49

Tisková konference k epidemické situaci, která byla uspořádána ve čtvrtek, se nesla ve vážném tónu. Ministr Blatný nic nezastíral a novinářům rovnou sdělil, že je koronavirová situace v České republice špatná a nynější nastavené protiepidemické opatření nefungují. „Je smutným faktem, že epidemická situace u nás se nelepší. Naopak. Statistika ukazuje, že je u nás britská mutace a virus se šíří rychleji,“ zmínil.

Vyzval proto občany, aby brali koronavirus vážně, jinak bude situace ještě horší. „Pojďme to vydržet!“ naléhal.

Domů
Sdílet
Diskuse