Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2021 10:21
Čas čtení 1:04
Marián Mauik Biel

Audi e-tron GT odhalené před premiérou. Takto bude vypadat elektromobil, ve kterém jezdil Iron Man

TECH
Uložit Uložené

Třetí elektromobil od Audi bude představen už příští týden. Již nyní je známá jeho finální podoba.

Už za pár dní německá automobilka oficiálně představí svůj nový přírůstek do rozšiřující se rodiny automobilů s čistě elektrickým pohonem Audi e-tron GT. Po spíše rodinném SUV e-tron a jeho kupé edici e-tron Sportback tu máme elegantní sportovní model, který toho má nejvíce společného s Porsche Taycan.

V Audi e-tron GT se projel Iron Man v podání Roberta Downeyho Jr. ve filmu Avengers: Endgame z roku 2019. Za tu dobu se německá automobilka nijak nesnažila zatajit, že to nebyla jen filmová rekvizita a plánují ji uvést i do prodeje. Teď už máme i uniklé záběry na finální model.

Doporučeno
Vylepšená Tesla Model S za tebe vybere jízdní režim a aktivuje směrovky Vylepšená Tesla Model S za tebe vybere jízdní režim a aktivuje směrovky 2. února 2021 20:03
Audi
Zdroj: Marvel

Ve skutečnosti se od více než dva roky starého prototypu mnoho nezměnilo. Hlavně přední maska, která je bez mřížky, dává jasně najevo, že jde o elektromobil. Další designové prvky zůstaly. Například agresivní masivní difuzor nebo chladicí otvory za předními koly.

Audi
Zdroj: carvow.co.uk
Audi
Zdroj: carvow.co.uk

Celkově se Audi e-tron GT velmi podobá modelu Porsche Taycan, který je také postaven na platformě J1. Z pohledu koncernu však musí zůstat zachována hierarchie, vrcholová edice RS e-tron GT by neměla být nejvýkonnějším modelem značky – toto místo okupuje supersportovní Audi R8. Shodou okolností, oba tyto automobily budou pocházet ze stejného závodu v Bollinger Höfe.

Audi
Zdroj: carvow.co.uk
Audi
Zdroj: carvow.co.uk

I tak to bude model, který svými parametry nebude příliš zaostávat. 4dveřové kupé má mít výkon 590 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy s maximálkou 240 km/h. Samozřejmostí je pohon všech kol s funkcí natáčení i těch zadních.

Audi
Zdroj: carvow.co.uk

V podvozku má být 80 až 90kWh baterie s dojezdem kolem 400 km. Podobně jako Taycan má podporovat až 270kW nabíjení, takže by 80 procent své kapacity nabralo již za 20 minut v nabíječce.

Všechny podrobnosti, včetně dosud neznámé ceny, se dozvíme už 9. února.

Domů
Sdílet
Diskuse