Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2021 15:43
Čas čtení 0:52
Adam Novosad

Nenaočkuješ se? Omezíme ti vstup do restaurací, hotelů i posiloven, chystá se zřejmě izraelská vláda říci obyvatelům

NEWS IZRAEL
Uložit Uložené

Bez očkování proti koronaviru budou mít obyvatelé Izraele výrazně omezené možnosti.

V Izraeli vymýšlejí způsob, jak motivovat lidi k očkování. Tamní ministerstvo zdravotnictví pracuje na plánu, podle kterého chce omezit přístup k restauracím, hotelům či posilovnám pro lidi odmítající očkování. V Izraeli se přitom momentálně mohou nechat očkovat všichni obyvatelé nad 16 let, informuje Times of Israel.

Pokud plán vejde v platnost, očkovaní obyvatelé by měli mít volný přístup do restaurací, posiloven, hotelů či na všemožné kulturní i sportovní akce, zatímco obyvatelé bez očkování se budou setkávat s výraznými komplikacemi.

Nezaočkuješ sa? Obmedzíme ti vstup do reštaurácií, hotelov aj posilňovní, chystá sa zrejme izraelská vláda povedať obyvateľom
Zdroj: TASR

Z právního hlediska je prý podle izraelské vlády komplikované zakázat lidem bez vakcíny všechny tyto aktivity, a tak bude existovat výjimka pro lidi s čerstvým negativním testem, který nebude starší než 48 hodin.

Domů
Sdílet
Diskuse