Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2021 15:30
Čas čtení 4:55
Dominik Vetrák

Zpříjemni si Valentýn romantickými komediemi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zpříjemní si Valentýna na Netflixu.

Někdo vnímá Valentýn jako otravný svátek. Někdy to v párech bolí, když se na tom oba neshodnou, ale pokud se shodnou, ušetří nějaké ty peníze a užijí si tento den jako každý jiný. Romantická nálada však stále přetrvává, a tak ti poradíme, jak ji využít v současné karanténě. Pomůže nám s tím náš věrný kámoš Netflix, na kterém najdeš množství romantických filmů.

Stačí, když si zvolíš kategorii romantické filmy (Romantic movies). Najdeš tam však množství průměrných jednohubek, rádoby vtipných romantických komedií a podobných divočin. Je naprosto v pořádku, pokud máš chuť právě na takovou záležitost. Jednu ti doporučíme i my, ale spíše se chceme zaměřit na serióznější a kvalitnější romantické celovečeráky.

Doporučeno
Tip na seriál: Succession od HBO Tip na seriál: Succession od HBO 11. února 2021 11:25

1. Marriage Story (režie Noah Baumbach)

Stále jde o jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší film od Netflixu. Natočil jej režisér Noah Baumbach. Ten si napsal scénář, zavolal si Scarlett Johansson a Adama Drivera a natočil vynikající vztahovku. Je primárně o rozpadajícím se vztahu a rodičích, kteří mezi sebou bojují a snaží se, aby to neovlivnilo jejich syna.

Jde o dojemný a emotivní příběh ze života s vynikajícími hereckými výkony. Herci excelují zejména v hádkách a ve vypjatých scénách, kdy si jdou po krku, slovně si ubližují a působí nesmírně autenticky. Snímek nemá klišé konec a nabízí silný závěr. Nejde o klasickou romantiku, toto vztahové drama tě zaručeně dostane.


2. Malcolm & Marie (r. Sam Levinson)

Před pár dny jsme v recenzi tomuto filmu udělili 9/10. Malcolm & Marie však polarizuje společnost. Některým se líbí, druhým zase ne. Velmi záleží na tom, jak snímek budeš vnímat a zda se dokážeš vcítit do kůže postav. Pokud jsi někdy zažil podobné hádky a vnímáš jejich autenticitu, rozhodně ti to přidá na diváckém zážitku. Minimálně si však užiješ vynikající herecké výkony Zendayi a Johna Davida Washingtona.

Děj se odehrává během jedné noci v odlehlém domě po premiéře velkého dramatu talentovaného režiséra Malcolma. Jeho přítelkyně Marie mu je dlouholetou oporou, ale z této noci nemá až tak skvělé dojmy. Něco jí leží v žaludku a to něco způsobí, že se noc plná oslav promění na emotivní, konverzační drama o životě, vztahu, síle lásky, minulosti obou postav a zcela nečekaně se snímek věnuje i kritikům.


3. About Time (r. Richard Curtis)

Král romantických komedií Richard Curtis se po vydařeném, ale kasově nepříliš úspěšném filmu Boat that Rocked vrátil k žánru, který mu jde nejlépe. Nejde zde primárně o romantiku, ale o studii života muže a jeho vztahu s rodinou, zejména s otcem ve skvělém podání Billa Nighyho.

Chytlavý sci-fi námět je pouze pozlátkem k rozvíjení situací, které dokáží chytit za srdce tak silně, že téměř nikomu nebude vadit, že celá nadpřirozená linka nemá vůbec funkční pravidla. Na logiku se zde nehraje a pokud by měl někdo námitky, spolehlivě ho umlčí úsměv Rachel McAdams. A pak je tu ještě Margot Robbie z dob, kdy nebyla tak slavná, ale zato stejně sexy.

4. Pride and Prejudice (r. Joe Writght)

Pět sester Bennetových zůstávalo dlouho pod vlivem své matky a její urputné snahy najít každé manžela. Pouze sebevědomá Elizabeth (Keira Knightley) jde proti matčiným představám. Když se na scéně objeví elegantní pan Darcy, který se zajímá právě o Elizabeth, nastává hotové pozdvižení.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 94712 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Akú oddychovú komédiu plnú sexu a krásnych herečiek sa oplatí pozrieť nielen na Valentína
  • Tip na priemernú, no veľmi sympatickú jednohubku s úžasnými hercami
  • Ktorú homosexuálnu romantickú drámu ti musíme odporučiť
  • Ktoré romantické komédie s Willom Smithom a Bradleym Cooperom skutočne stoja za to
  • Aký film navnadí tvoju partnerku či partnera na vzrušujúcejšiu valentínsku noc
Domů
Sdílet
Diskuse