Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2021 12:21
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Uzavřené okresy šíření mutací dlouhodobě nezabrání, ale můžeme se na to připravit, říká viroložka Tachezy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ruth Tachezy to uvedla v pořadu Události, komentáře.

Je tomu skoro týden, co vláda uzavřela rizikové okresy, v nichž byl prokázán vysoký výskyt koronavirových mutací. Podle Ruth Tachezy to sice z dlouhodobého hlediska není řešení, ale v současné chvíli nám to může pomoci připravit se na rozšíření koronavirových variant. V pořadu Události, komentáře ČT viroložka vysvětlila, že nyní probíhá boj o to, která z mutací bude dominantnější.

Doporučeno
Buď se otevřou školy, nebo obchody. Obojí podle Plagy není možné Buď se otevřou školy, nebo obchody. Obojí podle Plagy není možné 18. února 2021 10:03

To, že se uzavřely rizikové okresy, kde byl prokázán výskyt koronavirových variant, bylo adekvátní opatření. To dlouhodobě nezabrání rozšíření varianty, nicméně odklad nám umožní se na to připravit, aby se snížily počty hospitalizovaných,“ řekla Tachezy. Zároveň upozornila na to, že musíme počítat s vyšším výskytem nemocných a těžkých případů.

Domů
Sdílet
Diskuse