Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2021 10:03
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Buď se otevřou školy, nebo obchody. Obojí podle Plagy není možné

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle ministra školství není možné, aby se děti vrátily do škol a zároveň došlo k dalším rozvolněním.

V pondělí 22. února by mělo dojít k otevření maloobchodů a hned o týden později by se do školních lavic mohli vrátit žáci maturitních ročníků. S tím však nesouhlasí ministr školství Robet Plaga (za ANO), který na Twitteru uvedl, že pokud se žáci vrátí do škol, tak otevření obchodů či jiné rozvolnění nebude možné.

Doporučeno
Blíží se otevření obchodů. Blatný žádá respirátory pro prodavače, kapacity prodejen budou omezené Blíží se otevření obchodů. Blatný žádá respirátory pro prodavače, kapacity prodejen budou omezené 16. února 2021 12:07

Pokud je návrat žáků do škol skutečnou prioritou nejen pro ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, tak jiné změny opatření (např. otevření obchodů) nejsou možné a zvýšení sociálních kontaktů při návratu do škol musí být vyváženo povinným testováním ve výrobních firmách a maximálním využíváním home office,“ napsal Plaga (za ANO) na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse