Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2021 10:45
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Schillerová zaplatila pokutu 1500 korun za to, že jela na kontrolu respirátorů bez pásů

Schillerová zaplatila pokutu 1500 korun za to, že jela na kontrolu respirátorů bez pásů
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ALENA SCHILLEROVÁ
Uložit Uložené

Pokuta je podle ministryně financí již zaplacena.

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) zaplatila pokutu ve výši 1500 korun, kterou dostala za to, že jela v autě bez bezpečnostních pásů. Stalo se tak začátkem února, kdy šéfka státní kasy zveřejnila na svém Twitteru video, v němž kontroluje ceny respirátorů v různých českých obchodních řetězcích. 

Doporučeno
Staněk označil Schillerovou na Twitteru jako „horny biker MILF“. Díky za kompliment, reagovala Staněk označil Schillerovou na Twitteru jako „horny biker MILF“. Díky za kompliment, reagovala 9. února 2021 18:51

O tom, že pokutu zaplatila, informovala Schillerová v rozhovoru pro Blesk. „Když jsem byla o víkendu doma, tak jsem tam měla rozhodnutí správního orgánu, byla mně za to vyměřena pokuta 1500 korun, kterou jsem neprodleně zaplatila,“ uvedla.

Schillerová jízdu bez pásu nejprve vysvětlovala tím, že šlo jen o „popojíždění na parkovišti“, na záběrech však bylo patrné, že jede po silnici, podjíždí most a předjíždí jiný automobil. 

„To video se točilo na několika místech a střihalo se. Když jsem to dávala na ten Twitter, tak jsem byla přesvědčena, že to bylo na parkovišti, kde byla (točená) největší část,“ řekla dále pro Blesk. Za svou chybu se omluvila. 

Video ze 6. února, na němž je ministryně financí jela bez pásů

Domů
Sdílet
Diskuse