Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 21:02
Čas čtení 2:10
Dominik Vetrák

Tip na hru: Little Nightmares je vynikající hororovka s napínavou atmosférou, kterou koupíš za hubičku

TECH TIP NA HRY
Uložit Uložené

Dnes ti doporučíme 3 skvělé indie hry.

Před týdnem jsme ti doporučili hry od studia Supergiant Games v čele s vynikající hrou Hades, která skončila v našem výběru 10 nejlepších her za rok 2020 na 2. místě. Dnes bude každá hra od jiného studia, respektive zastupuje zcela jiný žánr.

Za názvem hry najdeš platformy, pro které hry vyšly, a také souhrnné hodnocení recenzí na Metacritic (MC). Pokud není uvedeno jinak, tak všechny hry pro PS4 a Xbox One fungují i na next–gen verzích konzolí – PS5 a Xbox Series X/S.

Doporučeno
Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? 28. února 2021 10:28

1. Little Nightmares – PC, PS4, Xbox One, Stadia (MC: 83/100)

Little Nightmares je pozoruhodná hororová videohra od společnosti Tarsier Studios, v níž je hlavní hrdinkou 9letá Six. Ta se ocitne uvězněná na záhadné lodi plné děsivých a nebezpečných kreatur. Six se tedy musí dostat z lodi a vyhnout se všem nástrahám a nepřátelům. Kritici na hře vyzdvihovali hlavně bizarní stylizaci a silnou atmosféru jako z noční můry.

Jde o logickou skákačku, takže budeš řešit množství hádanek a „zapeklitých“ situací. Samozřejmostí je množství skákání, lezení a vyhýbání se velkým a zejména hladovým příšerám. Jen před pár dny navíc vyšel i druhý díl, který recenzenti velmi pochvalují.

2. Into the Breach – PC, Nintendo Switch (MC: 90/100)

Zde se tvá mysl zapotí ještě více. Budeš si to však užívat. Into the Breach je taktická, strategická hra od nezávislého studia Subset Games. Vyšla v roce 2018 a koupit si ji můžeš na Nintendo Switch nebo PC za necelých 400 korun. Hra je sem tam ve slevě za zlomek ceny, ale neprohloupíš ani koupí za plnou částku. 

Into the Breach je nesmírně návyková. Hlavním cílem titulu je porazit mimozemské nepřátele, a to díky strojům z budoucnosti. Na herní mapku se díváš shora, kde vidíš „šachovnicové“ bojiště. Pohybuješ se na něm s každým druhem robota jinak, přičemž po každém tvém pohybu následuje pohyb a útok nepřítele (jde o tahové souboje). 

Doporučeno
Česká hra, která dobyla svět, i legendární RPG. Tyto herní pecky teď koupíš za méně než 200 korun Česká hra, která dobyla svět, i legendární RPG. Tyto herní pecky teď koupíš za méně než 200 korun 23. prosince 2023 6:00

Předem tak musíš taktizovat a přemýšlet, jak postupovat co nejlépe. Pokud něco zkazíš, můžeš se vrátit o krok zpět, ale pokud nehraješ rozumně, ani to ti nepomůže. Za vítězství si můžeš odemykat další dovednosti a zbraně pro své roboty. 

Hru určitě projdeš několikrát, protože pokaždé se změní podmínky a vzhled mapek. Čekají tě nové výzvy, můžeš zkusit jiná vylepšení a roboty a zlepšovat svou taktiku v náročnějších obtížnostech. Hra má propracovaný soubojový systém, který ovlivňuje druh prostředí, roboti, zbraně či tvé postavení na mapě. Tvůrci FTL (Faster Than Light) vytvořili jednu z nejlepších indie her posledních let, tak jí určitě dej šanci.

3. Spiritfarer – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch (MC: 82)

Nezávislá 2D hra od studia Thunder Lotus Games je v současnosti dostupná i přes Game Pass, takže pokud si službu předplácíš, můžeš si ji zahrát tam. 

Dohrání ti zabere minimálně 20 hodin, přičemž hratelnost se postupně stává repetitivní. Sázíš ovoce a zeleninu, získáváš suroviny potřebné pro výrobu a hledáš různé vzácnější předměty. To vše, abys uspokojil duše dobrých lidí a zvířat, které převážíš na své lodi.

Náplní hry je totiž poskytnutí pomoci a splnění posledních přání mrtvých bytostí předtím, než se budou cítit připraveni „jít dál“. Čím více jich přijmeš na svou loď, tím více prostoru budeš potřebovat. Postupně si ji musíš vylepšit a stejně tak i své schopnosti, abys mohl zkoumat ostrovy.

Doporučeno
Santa tě chce umlátit pytlem s dárky, braň se! Máme tipy na nej vánoční hry Santa tě chce umlátit pytlem s dárky, braň se! Máme tipy na nej vánoční hry 21. prosince 2023 14:00

Hra je rozhodně příliš dlouhá a plavba mezi ostrovy je únavně zdlouhavá. Pokud však Spiritfareru odpustíš repetitivní hratelnost, čeká tě magický příběh, emotivní příběhy bytostí a nádherný výtvarný design.

Domů
Sdílet
Diskuse