Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2021 17:15
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Čtvrtá vakcína v EU na dohled! K očkování od firmy Johnson & Johnson bude stačit jedna dávka

Čtvrtá vakcína v EU na dohled! K očkování od firmy Johnson & Johnson bude stačit jedna dávka
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Evropská agentura pro léčivé přípravky by již zítra mohla schválit novou vakcínu společnosti Johnson & Johnson.

V současné chvíli se v České republice očkuje třemi vakcínami, a to těmi od firem AstraZeneca, Moderna a Pfizer/BioNTech. Nyní to ale vypadá, že již zítra by mohla Evropská agentura pro léčivé přípravky schválit použití vakcíny Johnson & Johnson, což by mohlo urychlit proces očkování v mnoha zemích.

Doporučeno
AstraZeneca, Moderna, nebo Pfizer? Porovnali jsme vakcíny užívané v Česku AstraZeneca, Moderna, nebo Pfizer? Porovnali jsme vakcíny užívané v Česku 8. března 2021 18:01

Vakcína společnosti Johnson & Johnson se vyvíjela ve spolupráci Spojených států, Belgie a Izraele. Podle amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv poskytuje spolehlivou ochranu před těžkým průběhem koronaviru a tedy i proti hospitalizaci a smrti. Při rozsáhlé klinické studii dosáhla 68% účinnosti a až 28 dní od podání vakcíny nebyly evidovány žádné hospitalizace ani úmrtí související s nákazou u všech očkovaných.

Domů
Sdílet
Diskuse