Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2021 9:53
Čas čtení 0:38
Tímea Krauszová

Kdy skončí lockdown? Odpovídá zakladatel firmy BioNTech, která vyvinula první vakcínu proti koronaviru schválenou v Evropě

Kdy skončí lockdown? Odpovídá zakladatel firmy BioNTech, která vyvinula první vakcínu proti koronaviru schválenou v Evropě
Zdroj: TASR/DPA
NEWS
Uložit Uložené

Šéf farmaceutické firmy očekává, že mnohé evropské země budou mít epidemii pod kontrolou ještě letos.

Zakladatel německé farmaceutické firmy BioNTech Ugur Sahin je optimista. Očekává, že mnohé evropské země budou mít epidemii pod kontrolou do podzimu, což by mělo znamenat i konec lockdownu. Řekl to pro německé noviny Welt am Sonntag, informuje DW.

Doporučeno
Přehled: Kolik dávek jaké vakcíny Česko obdrží v průběhu roku 2021 Přehled: Kolik dávek jaké vakcíny Česko obdrží v průběhu roku 2021 18. března 2021 14:35

Očkování bude rychlejší a lockdown nebude třeba

„V mnoha evropských zemích a v USA pravděpodobně do konce léta nebudeme potřebovat lockdown. Nadále budou lokální ohniska, ale bude to jen šum na pozadí. Budeme mít mutace, ale už nám nebudou nahánět strach.“ Takto se vyjádřil šéf BioNTech pro německé noviny.

BioNTech ve spolupráci s americkým Pfizerem vyvinul první vakcínu proti koronaviru, kterou schválili v Evropské unii. V čele stojí manželský pár Ugur Sahin a Özlem Türeci.

Sahin si nemyslí, že virus, který způsobuje onemocnění covid-19, zmizí. Není podle něj ani jasné, jak často se budeme muset znovu očkovat. Nynější problémy s pomalým očkováním, které zaznamenalo několik zemí, však označil za dočasné. Věří, že do konce září bude 70 % Němců naočkovaných. Momentálně dostalo vakcínu necelých deset procent.

Domů
Sdílet
Diskuse