Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2021 11:37
Čas čtení 1:07
Sponzorovaný obsah

Na co si třeba dávat pozor při nákupu náhradních dílů pro Xiaomi?

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

S nákupem levných náhradních dílů je spojených množství rizik.

Ještě stále velké množství laiků i poloprofesionálů sahá při koupi náhradních dílů pro elektroniku po nejlevnějších alternativách. Někdy, v tomto případě u značky Xiaomi, však taková volba ani náhodou nepředstavuje výhodnou koupi. Proč?


Různý výrobci přistupují k náhradním dílům, resp. jejich dostupnosti a ceně, rozdílne. Zatímco jistá nejmenovaná značka z Kalifornie dělá své náhradní díly v podstatě úplně nedostupnými, jiné značky nabízejí širokou paletu náhradních dílů, často i pro starší zařízení. Pro spotřebitele je tak velmi jednoduché "udržet při životě" i několik roční zařízení a zároveň na servis neminout nijak výraznou částku.

Xiaomi, mobil smartfón
Zdroj: Xiaomi


Ano, i cena originálních náhradních dílů může být přiměřená a opodstatněná. Ve srovnání s aftermarket kusy však navíc získáš jistotu v podobě 100% kompatibility a možnosti případné reklamace. Ta je však nutná jen málokdy, protože originální náhradní díly poskytují často výrazně vyšší kvalitu a jen málokdy narazíš na chybný kus.

Vyhneš se tak možným problémům, respektive dalším poruchám, které může způsobit levná, avšak nekvalitní součástka. Nižší kvalita náhradních dílů však může způsobovat problémy i při běžném používání. Takovou situaci si můžeme ilustrovat například na výměně displeje. Pokud se rozhodneš pro levnější aftermarket verzi, velmi snadno můžeš narazit na jeden z těchto problémů:

  • Horší pozorovací úhly
  • Horší čitelnost na přímém slunci
  • Nevýrazné barvy
  • Problémy s dotykem, resp. ovládáním
  • Horší výdrž telefonu v důsledku vyšší spotřeby energie
Srovnání displejů: vlevo OEM, vpravo originál
Srovnání displejů: vlevo OEM, vpravo originál Zdroj: Xiaomi

Příliš mnoho rizik, nemyslíš?

Pokud ti chybí zkušenosti s nákupem náhradních dílů, neboj se požádat o pomoc profesionálů, jako například Fixshop.cz. Ušetříte čas i své finance a budeš mít jistotu, že nekupuješ žádnou zajíce v pytli. Řešením může být i přímý nákup od odborníků. Na jednom místě získáš cenné tipy a rady a zároveň i všechny potřebné součástky ve vysoké kvalitě a navíc se zárukou.

Domů
Sdílet
Diskuse