Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2021 11:44
Čas čtení 2:30
Vojtěch Vanda

Sčítání lidu 2021: Vyplnit bychom jej měli do 15 minut, online data budou střežena i fyzicky

Sčítání lidu 2021: Vyplnit bychom jej měli do 15 minut, online data budou střežena i fyzicky
Zdroj: Sčítání 2021
NEWS ČESKO SČÍTÁNÍ LIDU 2021
Uložit Uložené

Český statistický úřad uspořádal tiskovou konferenci ke startu sčítání lidu, kde byly probrány základní informace.

Českou republiku čeká v březnu sčítání lidu. Český statistický úřad uspořádal ve čtvrtek k jeho zahájení, které proběhne o půlnoci z 26. na 27. března 2021, tiskovou konferenci. „Je to vhodná doba k ověření nejen kvality života, ale i v tom, jak se měníme. Obraz poslouží i budoucím generacím v tom, jak se nám v covidové době daří či nedaří,“ uvedla mluvčí Sčítání 2021 Jolana Voldánová.

Doporučeno
Sčítání lidu 2021: Jak vyplnit formulář, kde jej sehnat a na co se připravit Sčítání lidu 2021: Jak vyplnit formulář, kde jej sehnat a na co se připravit 18. března 2021 9:31

Český statistický úřad se na sčítání lidu připravoval důkladně. „Vedli jsme diskuze. Průběžně jsme to vyhodnocovali, konzultovali s ministerstvem zdravotnictví i krizovým štábem, a vyhodnotili jsme, že sčítání je proveditelní i teď. Je to koncipováno jako sebesečtení, což se nepředpokládá, že bude větší míra asistence komisařů. Listinná i online část je postavena tak, aby se minimalizoval lidský kontakt.“ uvedl předseda Českého statistického úřadu Marek Rojíček.

Domů
Sdílet
Diskuse