Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2021 17:44
Čas čtení 0:59
Adam Novosad

Tyto země tě pustí na dovolenou, pokud budeš očkovaný. Čechy tradičně láká Chorvatsko a Řecko

Tyto země tě pustí na dovolenou, pokud budeš očkovaný. Čechy tradičně láká Chorvatsko a Řecko
Zdroj: Unsplash - ConvertKit
NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Letošní letní sezóna slibuje díky zeleným pasům dovolenou bez komplikací.

Vydat se letos na letní dovolenou nebude jednoduché, ale díky postupující vakcinaci už několik zemí oznámilo, že během letní sezóny budou akceptovat vakcinační pasy.

V praxi to bude znamenat, že se člověk do těchto zemí bude moci vydat, aniž by musel absolvovat testy na koronavirus nebo strávit několik dní v karanténě. Jedinou podmínkou bude očkování, informují TV Noviny.

V Izraeli začal fungovat zelený pas, který rozlišuje mezi očkovanými a neočkovanými obyvateli, již před několika týdny. Izrael však v této chvíli dokáže poskytnout vakcínu všem svým obyvatelům, a tak rozlišování nečelí takové kritice, jako kdyby Česko začalo otevírat služby pro očkované osoby, pokud ještě nebyly očkováni všichni, kteří o očkování mají zájem.

Doporučeno
Kdo je Petr Arenberger: Nový ministr zdravotnictví je příznivcem očkování Sputnikem V Kdo je Petr Arenberger: Nový ministr zdravotnictví je příznivcem očkování Sputnikem V 7. dubna 2021 11:51
pas
Zdroj: Unsplash/ConvertKit

Očkovací pasy na mezinárodní cestování, díky kterému budeš moci odletět na dovolenou, chystá od poloviny května Řecko i Kypr, od června Malta a Chorvatsko dokonce brány pro očkované otevřelo již od začátku dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse