Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2021 9:27
Čas čtení 0:39
Tímea Krauszová

Astronauti z Mezinárodní vesmírné stanice bezpečně přistáli na Zemi. Ve vesmíru strávili 185 dní

Astronauti z Mezinárodní vesmírné stanice bezpečně přistáli na Zemi. Ve vesmíru strávili 185 dní
Zdroj: Bill Ingalls/Getty Images
TECH
Uložit Uložené

Loď Sojuz MS-17 přistála v Kazachstánu.

Loď Sojuz MS-17 přistála v Kazachstánu krátce před sedmou ráno našeho času. Na palubě byla americká astronautka Kathleen Rubins a ruští kosmonauti Sergej Ryžikov a Sergej Kuď-Sverčkov, kteří se po 185 dnech vrátili z Mezinárodní vesmírné stanice. Přistání se dalo sledovat i na webu NASA.

Astronauty nyní čekají zdravotní prohlídky, Rubins pak půjde do vesmírného střediska v texaském Houstonu a její ruští kolegové zamíří do moskevského centra pro výcvik kosmonautů.

Na oběžné dráze je vystřídali Rusové Oleg Novickij a Pjotr ​​Dubrov a Američan Mark Vanda Hei, kteří přiletěli na ISS minulý týden. Kromě nich jsou na stanici i Američané Michael S. Hopkins, Shannon Walker a Victor J. Glover spolu s Japoncem Soičim Nogučim. Ti tam vycestovali kosmickou lodí Crew Dragon od společnosti SpaceX v listopadu 2020.

Doporučeno
Astronautka Jeanette Epps: Dokáži si určitě představit, že budeme mít pravidelnou kyvadlovou dopravu mezi Zemí a Měsícem Astronautka Jeanette Epps: Dokáži si určitě představit, že budeme mít pravidelnou kyvadlovou dopravu mezi Zemí a Měsícem 28. listopadu 2020 9:30
Domů
Sdílet
Diskuse