Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2021 14:31
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

Zeman právě jmenoval nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka. O Vrběticích nepadlo ani slovo

Zeman právě jmenoval nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka. O Vrběticích nepadlo ani slovo
Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček
NEWS JAKUB KULHÁNEK MILOŠ ZEMAN PRAŽSKÝ HRAD
Uložit Uložené

Doporučil mu, aby kritiku Miroslava Kalouska považoval za pozitivní referenci.

Prezident Miloš Zeman jen před pár okamžiky na Pražském hradě jmenoval nového ministra zahraničí, kterým se stal Jakub Kulhánek (ČSSD). Ten ve funkci vystřídal Tomáše Petříčka, kterého odvolal předseda ČSSD Jan Hamáček jen chvíli poté, co nad ním zvítězil ve volbě stranického předsedy. Ceremoniál se tentokrát obešel bez prezidentova rýpaní a nemístných poznámek. 

Doporučeno
Kdy se otevřou obchody: Arenberger slíbil, že nejpozději 3. května Kdy se otevřou obchody: Arenberger slíbil, že nejpozději 3. května 21. dubna 2021 10:41

Je před vámi těžký úkol, jehož podstatou je hájení národních zájmů České republiky. Tento pojem je někdy znevažován a někdy se říká, že ti, kdo hájí národní zájmy jsou populisté nebo dokonce xenofobové,“ řekl na úvod prezident Miloš Zeman. „Vím také, že někdy se ztotožňují národní zájmy s nacionalismem. Tady bych chtěl znovu připomenout Masaryka, který rozlišoval mezi nacionalismem a vlastenectvím,“ pokračoval pak v řeči, při níž se odkazoval na Tomáše Garrigaua Masaryka.

Domů
Sdílet
Diskuse