Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2021 12:41
Čas čtení 3:32
Richard Balog

Kris Van Assche a jeho top momenty pod křídly Berluti

Kris Van Assche a jeho top momenty pod křídly Berluti
Zdroj: Berluti
MÓDA
Uložit Uložené

Brzy 45letý návrhář byl součástí francouzského módního domu sice jen 36 měsíců, ale za ten čas výrazně změnil jeho tvář a přiblížil ho široké veřejnosti.

Módní dům Berluti je od 20. dubna bez kreativního ředitele. Po 36 měsících tuto pozici po dohodě s vedením francouzské společnosti opustil Kris Van Assche, který za sebou zanechal množství skvělé práce a viditelný odkaz. 

Belgický návrhář navázal za poměrně krátký čas na své působení ve strukturách Dior Homme a značku Berluti přiblížil široké veřejnosti. Stále přitom zůstal věrný poctivé řemeslné výrobě i pařížské eleganci. Navíc jednotlivým produktům dodal moderní šmrnc, díky čemuž oslovil novou generaci příznivců high–end módy.

Přestože módní dům Berluti není v centru pozornosti jako například Louis Vuitton, pod vedením Krise Van Assche patřil mezi naše populární a toto jsou top momenty za období let 2018 až 2021.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BERLUTI (@berluti)

 Porsche 911 Targa 2,4L 

Úvodem jsme vybrali překvapení, které potěší všechny příznivce sportovních automobilů. Kris Van Assche navrhl společně se svým týmem ještě v roce 2019 kožený interiér s luxusní patinou pro Porsche 911 Targa 2,4L ve stříbrné barvě.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BERLUTI (@berluti)

Vozidlo vyrobené v roce 1973 následně vydražili za zhruba 9 milionů korun na aukci Sotheby’s v Paříži. Samotný interiér je zahalen do hnědé barvy a tvůrci ho propracovali do nejmenších detailů, včetně výztuže zavazadlového prostoru, volantu s logem Berluti nebo řadicí pákou. Z našeho pohledu jde o nejdokonalejší úpravu automobilu módním domem a Kris Van Assche nás přesvědčil o své lásce k poctivé řemeslné výrobě z kůže.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BERLUTI (@berluti)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BERLUTI (@berluti)


Hublot Big Bang Unico

Vzácným sběratelským kouskem jsou určitě i tyto ikonické hodinky švýcarské značky Hublot vyrobené z luxusních materiálů, které vybral Kris Van Assche. Rodák z Londerzeelu přitom zůstal věrný typické barvě Berluti — hnědé. A šlo o správný krok.

Domů
Sdílet
Diskuse