Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2021 19:52
Čas čtení 0:51
Tímea Krauszová

Svůj iPhone si budeš moci odemknout, i když máš na obličeji respirátor. Potřebuješ k tomu Apple Watch

Svůj iPhone si budeš moci odemknout, i když máš na obličeji respirátor. Potřebuješ k tomu Apple Watch
Zdroj: Unsplash/gryffyn m, Clément Lauwaert/volně k užití
TECH APPLE
Uložit Uložené

Novinka funguje pro iPhone X a novější modely s iOS 14.5 nebo pozdější.

Nová aktualizace iOS od Apple zahrnuje řadu novinek. Přibyly nové emotikony, ale i možnost odemknout iPhone i s rouškou na obličeji. Přestože jde nepochybně o zanedbatelný problém v období pandemie, používání iPhonu všude, kde musíš mít zakryté horní cesty dýchací, bude o něco jednodušší.

Odemkni i se zakrytým obličejem

Novinku najdeš v iOS 14.5 a watchOS 7.4 – nejdříve si systémy aktualizuj, potom si můžeš nastavit odemykání v nastaveních v možnosti Face ID & Passcode. Stačí zaškrtnout možnost Unlock with Apple Watch, tedy odemknout pomocí hodinek.

Apple, iPhone
Zdroj: Apple

Odemykání takto funguje pouze na modelech iPhone X a novější a Apple Watch Series 3 a novější. Mobil pak snadno odemkneš, stačí klepnout na obrazovku nebo ji „probudit“potřesením, podívat na ni a potáhnout nahoru. Okamžitě dostaneš notifikaci na spárovaných hodinkách, pokud jsi iPhone odemkl nechtěně, nebo jsi to nebyl ty, můžeš ho znovu zamknout přímo na obrazovce Apple Watch.

Hodinky a mobil budeš muset mít spárované s připojením na WiFi a zapnutým Bluetooth. Apple Watch musí mít zapnuté rozeznávání hesla a zápěstí, musíš je mít na zápěstí a musí být odemknuté.

Apple, iPhone
Zdroj: Apple

Apple nedávno ukázal obnovený iPad Pro, pestrobarevné iMacy, nový AirTag a zlepšený přehrávač Apple TV 4k. AirTag funguje na principu anonymního propojení milionů Apple produktů přes Bluetooth. Díky němu už nikdy neztratíš klíče a nezapomeneš, kde jsi nechal batoh. Přečti si o něm více.

Doporučeno
Apple konečně ukázal AirTag. S aplikací Najdi už neztratíš klíče ani batoh s novým iPad Pro Apple konečně ukázal AirTag. S aplikací Najdi už neztratíš klíče ani batoh s novým iPad Pro 20. dubna 2021 21:49
Domů
Sdílet
Diskuse