Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti Evisions.
12. května 2021 13:27
Čas čtení 1:24
Sponzorovaný obsah

Moderní povlečení a jeho trendy

Moderní povlečení a jeho trendy
Zdroj: Evisions
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Každý rok přicházejí nové trendy do našich interiérů. Bytový textil a povlečení není výjimkou. Někdy se trendy stanou nadčasovými a udrží se delší dobu. Na co všechno se můžeme těšit v roce 2021 v našich domácnostech a co v nich nesmí chybět?

Moderní povlečení a jeho trendy

Každý rok přicházejí nové trendy do našich interiérů. Bytový textil a povlečení není výjimkou. Někdy se trendy stanou nadčasovými a udrží se delší dobu. Na co všechno se můžeme těšit v roce 2021 v našich domácnostech a co v nich nesmí chybět? 

Zemité tóny 

Rok 2021 se bude nést v tmavých a zemitých tónech, jako je hnědá, tmavě zelená, modrá, šedá a karamelová. Můžete je zvolit i ve světlejších alternativách. Zemité odstíny barev se snadno kombinují s kovem a dřevem. Zmíněné barvy se budou využívat na stěny i nábytek a působí příjemným dojmem. Tmavší místnost oživíte doplňky ve světlejším provedení, jako je bílá a kovové odstíny stříbrné a zlaté.

Zelená a zeleň 

Živé rostliny v interiéru doladí vzhled a vnesou nám do života kousek přírody. Vhodné jsou zejména popínavé rostliny, palmy a bambusy. Umělé rostliny se nedoporučují. Do tmavých místností místo nich zvolte zelené doplňky, polštářky a povlečení s motivem rostlin, listů a přírody. Doplňte bytový textil, jako jsou závěsy, dekorativní polštáře a povlečení v ložnici s přírodními motivy imitující přírodní zeleň. 

Moderní materiály povlečení 

Mezi módní trendy patří flanelové povlečení, které je měkké, hřejivé, dobře saje i izoluje a hodí se pro chladnější počasí. Krepové povlečení je nenáročné na údržbu a nemusí se žehlit. Bavlněné povlečení se dá prát i při vyšších teplotách, což ocení hlavně alergici. Bavlněný satén je luxusní, příjemný na dotek a odolný nečistotám. 

Prvky dřeva

Dřevo je známé svým stylovým designem a vysokou kvalitou. Vydrží roky a do kvalitního masivu se vyplatí investovat. Do interiéru se hodí masivní stůl, pěkná a praktická komoda, menší dřevěné dekorace a doplňky, ale i dřevěné dveře. 

Industriální styl nahrazuje minimalismus

Minimalismus je už delší dobu jedním z velmi oblíbených trendů. Čisté linie a světlé odstíny však v našich domovech nahrazují je tmavší a zemitější barvy, kovové doplňky a funkční kusy nábytku. Tyhle prvky zahrnuje hlavně industriální styl. I s industriálním stylem můžete doma vytvořit teplou a útulnou atmosféru domova.

Funkčnost se stylovým vzhledem

Při pořizování doplňků sáhněte po funkčních kouscích, které mají kromě pěkného vzhledu i praktickou funkci. Může to být taburet s úložným prostorem, stylový odkládací stolek nebo originální miska klíče. Dřevo kombinujte s kovem. 

Domů
Sdílet
Diskuse