Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR správa spoločnosti Loreal.
24. května 2021 15:00
Čas čtení 3:10
Sponzorovaný obsah

Jaké to bude, až se u nás otevřou bary a kluby? Někteří se už nikdy nevrátí, jiní zase nebudou vědět, co na sebe

Jaké to bude, až se u nás otevřou bary a kluby? Někteří se už nikdy nevrátí, jiní zase nebudou vědět, co na sebe
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Změní pandemie naše chování, nebo se vrátíme k starým zvykům? Jak bude vypadat noční život a klubová scéna v Česku?

Stále více a více zemí rozvolňuje opatření a lidé, jako by zapomněli na pandemii, oslavují v přeplněných barech a na terasách. Dlouhá zima a nekonečná omezení konečně postupně končí a u nás tomu brzy nebude jinak. I bratři Slováci už odložili roušky a zrušili tvrdá opatření. Jak to vypadalo během prvního večera v centru Bratislavy si můžeš prohlédnout zde. Lidé oslavovali, bavili se, popíjeli a mnozí se po dlouhých sedmi měsících potkali pod širým nebem vůbec poprvé.

zákaz vychádzania, Bratislava
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada

Nejen Slováci, ale i Španělé během tohoto víkendu zrušili opatření a v katalánské metropoli Barceloně to žilo ve starém známém stylu „viva la fiesta“. Téměř deset tisíc Španělů totiž vyšlo do ulic. Radost ze zrušení nouzového stavu byla obrovská, nekontrolované skupiny lidí musela rozhánět policie. „Museli jsme vyhánět lidi z centra a rovněž kolem 2 000 lidí z pláže. Někteří z nich nedodržovali pravidla, ale nikdo nebyl násilný,“ řekl podle portálu Voa News vedoucí městské hlídky.

Britové, kteří rozvolňovali o něco dříve, čelili zase zcela jinému problému. Podle posledních zpráv byl zájem o posezení na terasách tak enormní, že podnikům došlo pivo. Země tak musela reagovat na zvýšenou poptávku a regulovat počty sudů v jednotlivých podnicích.

Nouzový stav sice skončil, ale na bary a kluby si ještě počkáme

Ačkoliv nouzový stav v Česku skončil už 11. dubna, stále platí přísná opatření, která ti zakazují návštěvu baru nebo klubu. Toho se zřejmě dočkáme až v pátém balíčku, kdy si budeš moci konečně užít koncert ve vnitřních prostorách nebo si například sednout dovnitř do restaurace. 

Momentálně jsme totiž ve třetím balíčku s postupným rozvolňováním nad rámec, neboť epidemiologická situace se zlepšuje. V praxi to znamená, že pokud půjde tento trend dál v nastoleném tempu, v červnu nebo nejpozději v červenci bychom se mohli podívat do klubů a barů podobně, jako tomu je v ostatních evropských zemích.

Do klubu s respirátorem?

Samozřejmě, i při větším rozvolnění bude třeba, abys dodržoval opatření a byl zodpovědný vůči sobě a svému okolí. Je proto možné, že i když si budeš moci vychutnat koncert ve vnitřních prostorách nebo skočit do svého oblíbeného baru, budeš muset mít mimo konzumace či pití na sobě roušku či respirátor.

Party
Zdroj: Pexels/Sebastian Ervi

Ačkoli trend ze světa dokazuje, že první večery budou hlásit nával zábavy chtivých mladých lidí ve velkých skupinách, určitě bude návrat do barů a klubů trochu jiný. Měsíce sociální izolace, karantény a celkové vnímání možnosti nakazit se, se podepíší na chování lidí, kteří budou bezpochyby trochu opatrnější.

Teplákovou soupravu nech doma

Významně se návrat do klubů a barů v Česku podepíše i na módě. Mnozí z nás si zvykli na domácí pohodu v teplákových soupravách a společenské šaty či stylové doplňky odložili nebo úplně vyřadili ze svého šatníku. Vybrat si ten správný outfit na večerní posezení tak bude mnohem těžší. Proto měj prosím trpělivost, pokud se bude tvá přítelkyně chystat o něco déle. 

Stejně tak může být problémem make–up. V domácím režimu jsi určitě volila jednodušší, nebo úplně základní make–up. Samozřejmě, na hovory přes Zoom to stačí, ale co si dát na sebe, když půjdeš večer mezi stovky lidí do města? Část večera budeš muset mít na sobě respirátor, ale nezapomínej, že při jídle a pití si jej budeš muset sundat. A tak bude záležet i na výběru rtěnky.

řasenka
Zdroj: L’Oréal
řasenka
Zdroj: L'Oréal

Protože ale budeš mít většinu večera překrytou spodní část obličeje, zaměřit se můžeš na horní. Ideálním doplňkem tak bude řasenka, která zvýrazní tvé oči. Jako doporučení ti dáváme novinku Colossal 36H od Maybelline, díky které se můžeš spolehnout na výrazné řasy, 36hodinovou výdrž a sexy pohled. Navíc je voděodolná, nerozmazává se a s mega kartáčkem vždy snadno zachytíš každou řasu. 

Kromě skvělé řasenky můžeš vsadit i na zajímavý účes, kterým si snadno doplníš celý look. A pokud máš náhodou svůj „bad hair day“, respirátor slaď se stylovým kloboukem či klidně i parukou. 

Mnozí se do klubů jen tak nevrátí

Sociální úzkost je terminus technicus, který se během pandemie koronaviru extrémně rozšířil. Pokud i tobě poklesly sociální dovednosti, nejsi sám. S uvolňováním pandemických omezení a větším počtem očkovaných lidí se svět zbavuje strachu z nákazy koronavirem, mnoho lidí ale pociťuje úzkost a obavy z opětovného vstupu do společnosti. Poslední rok jsme, koneckonců, strávili víceméně v karanténě, komunikovali s ostatními prostřednictvím obrazovky a přerušili fyzické kontakty.

Pexels.com
Zdroj: Pexels/Julia M Cameron

Právě z tohoto důvodu se někteří hůř vracejí do klasického světa a volí raději méně rušná místa na setkání, resp. přehodnocují, co pro ně znamená zábava. Mladí lidé v Česku nejsou výjimkou a pokud se neplánuješ bavit večer v přeplněném klubu nebo baru, je to absolutně v pořádku. 

Pandemie totiž změnila nejen naše chování, ale i naše potřeby. V některých probudila nové záliby, jiným zase ukázala, jak cenná je svoboda a co všechno, co se nám předtím zdálo běžné, je najednou vzácné. Proto ať budeš sedět doma, vychutnávat si večer v restauraci nebo se půjdeš bavit do klubu, nezapomeň, že tyto věci jsou pomíjivé, pokud se nebudeš chovat zodpovědně.

Domů
Sdílet
Diskuse