Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2021 18:59
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Sestřička v anglické nemocnici ukradla bankovní kartu zemřelé pacientky s covidem, nakoupila si sladkosti

Sestřička v anglické nemocnici ukradla bankovní kartu zemřelé pacientky s covidem, nakoupila si sladkosti
Zdroj: West Midlands Police
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Třiadvacetiletá Ayesha Basharat se však vězení nejspíš vyhne.

Těžko uvěřitelný případ museli řešit detektivové v Anglii. Třiadvacetiletá pracovnice na koronavirovém oddělení v Heartlands Hospital v Birminghamu Ayesha Basharat ukradla bankovní kartu zesnulé pacientce, jež viru podlehla, a hned si s ní nakoupila sladkosti a sladké nápoje v automatu. Policisté ji zatkli ještě ve službě v den, kdy se kartu ještě snažila použít. Do vězení ale nepůjde, informuje BBC.

Doporučeno
VIDEO: „Sejmu je jako v GTA,“ řekla 14letá dívka. Na policisty střílela z AK-47 a brokovnice se svým 12letým kamarádem VIDEO: „Sejmu je jako v GTA,“ řekla 14letá dívka. Na policisty střílela z AK-47 a brokovnice se svým 12letým kamarádem 3. června 2021 11:54

K incidentu mělo dojít na konci ledna. Basharat ani ne dvacet minut po smrti třiaosmdesátileté pacientky, o kterou se během svých služeb na koronavirovém oddělení v Heartlands Hospital v Birminghamu starala, sebrala zesnulé ženě bankovní kartu, a šla si za ní k automatu koupit sladkosti. Provedla celkem šest jednolibrových transakcí v automatu bezkontaktním placením.

Podle detektiva Andrew Snowdona, jenž případ vyšetřoval, se jednalo o odpudivé prolomení důvěry mezi personálem a pacientem, což ještě více vystresovalo rodinu zesnulé. „V momentě, kdy se museli smířit s tím, že jejich milovaná osoba podlehla covidu, zjistili, že jí chybí karta,“ uvedl.

Když se zlodějka vydala do práce druhý den, pokusila se ještě několikrát již zablokovanou kartu použít. Policisté si následně pro zaměstnankyni nemocnice přišla až na směnu.

Basharat se nejprve vymlouvala na to, že kartu našla a následně ji zamíchala do svých karet, nicméně její karta měla úplně jinou barvu než karta zesnulé ženy. Navíc tím, že by kartu neodevzdala do ztrát a nálezů, by porušila zásady nemocnice. Tím se tak nepřímo přiznala k loupeži a podvodu.

Doporučeno
Mladík ukradl autobus a způsobil nehodu. K přiznání jej donutila až maminka Mladík ukradl autobus a způsobil nehodu. K přiznání jej donutila až maminka 3. června 2021 11:56

Soud Basharat tak udělil dva pětiměsíční tresty vězení s odkladem na 18 měsíců. Přímo do vězení se tak sestřička nejspíš nepodívá.

Domů
Sdílet
Diskuse