Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. června 2021 11:56
Čas čtení 1:13
Vojtěch Vanda

Mladík ukradl autobus a způsobil nehodu. K přiznání jej donutila až maminka

Mladík ukradl autobus a způsobil nehodu. K přiznání jej donutila až maminka
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladý recidivista byl následně vzat do vazby. Šlo již o několikátou krádež autobusu, které se dopustil. Podezřelý je z pěti trestných činů.

Nekonečné nutkání řídit autobus nedokázal ovládnout jednadvacetiletý mladík, který v neděli již poněkolikáté ukradl autobus a jel se projet. Z Brna se dostal až ke slovenským hranicím, další den u Hodějic na Vyškovsku se však nebezpečně střetl s osobním autem. Ani to jej ale nedonutilo se přiznat, vůz odstavil a utekl.

Na policejní služebnu se poté dostavil až v doprovodu maminky. Ukázalo se, že mladý muž již v minulosti několikrát autobus ukradl a má soudem dva vyslovené zákazy řízení. Je podezřelý z pěti trestných činů, které mu mohou vynést až pět let za mřížemi.

Doporučeno
V centru Prahy bylo ohlášeno možné ozbrojené vloupání. Policie po zásahu zabavila zbraň a zatkla tři cizince V centru Prahy bylo ohlášeno možné ozbrojené vloupání. Policie po zásahu zabavila zbraň a zatkla tři cizince 1. června 2021 16:17

Projížďka mladého recidivisty začala v neděli v Brně, kde ukradl zaparkovaný vůz značky Karosa, a vydal se na výlet přes Ostopovice až do Uherského Brodu, kde autobus odstavil a přenocoval. Druhý den ráno ale kvůli nepozornosti, kdy při odbočování přehlédl osobní automobil, boural. 

„Ani zraněný cizinec ve voze nepřivedl mladíka k rozumu. Recidivista i tak od vážné nehody zbaběle ujel. Cestou ještě navíc na nedalekém železničním přejezdu dokázal poničit i přejezdové zabezpečovací zařízení, aby následně poškozený autobus odstavil a z místa utekl,“ popsal jeho divokou jízdu mluvčí policie Petr Vala.

Doporučeno
VIDEO: Žena v Praze při plašení holubů vypadla z okna v sedmém patře a visela jen za nohu VIDEO: Žena v Praze při plašení holubů vypadla z okna v sedmém patře a visela jen za nohu 2. června 2021 14:31

K přiznání jej donutila až maminka, která s mladíkem přišla až na policejní služebnu. Policisté zjistili, že se nejedná o jeho první porušení zákona. „Mladík, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz, se totiž během několika let zmocnil již několika autobusů, a má soudem vyslovené dva platné zákazy řízení,“ dodal Vala.

Mladík je nyní podezřelý z pěti trestných činů (neoprávněné užívání cizí věci, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, ublížení na zdraví z nedbalosti, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti), za což mu hrozí až pět let ve vězení. Na soud si počká ve vazbě.

Policie nyní hledá ještě svědka, který s mladíkem autobusem cestoval. Je zakroužkovaný v zeleném kolečku na videu. Pokud by jej někdo poznal, má neprodleně kontaktovat policii na čísle 158.

Domů
Sdílet
Diskuse