Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2021 17:43
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Vrah z Prahy údajně plánoval zabíjet dál, nastraženou bombou se chtěl pomstít majitelce bytu, píše iRozhlas

Vrah z Prahy údajně plánoval zabíjet dál, nastraženou bombou se chtěl pomstít majitelce bytu, píše iRozhlas
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Zadržený Jiří D. mohl mít ještě více obětí.

Řádění Jiřího D., který v Praze zastřelil pracovnici úřadu práce a pár dní předtím poleptal jinou ženu kyselinou, mohlo mít ještě více obětí, pokud by se muže nepodařilo policii včas dopadnout. Jak totiž zjistil server iRozhlas, zadržený pachatel měl na svém seznamu zřejmě ještě další lidi, kterým se chtěl mstít.

Jednou z dalších obětí Jiřího D. se mohla stát majitelka bytu, který si pronajímal. V něm totiž muž nastražil bombu, která explodovala při zásahu policistů. Výbušné zařízení však podle informací iRozhlasu nebylo nastražené na příslušníky zákona, ale právě na bytnou. Ta se s Jiřím D. v minulosti soudila kvůli neplacení nájmu a soudní spor vyhrála.

Doporučeno
Vrah, který v úterý v Praze zastřelil úřednici, stanul před soudem. „Chcípni, ropucho,“ řekl žalobkyni Vrah, který v úterý v Praze zastřelil úřednici, stanul před soudem. „Chcípni, ropucho,“ řekl žalobkyni 2. července 2021 17:40

V možném nebezpečí mohla být i státní zástupkyně Nikola Petrlíková. Tu Jiří D. znal ze soudních sporů, do kterých se dostal s firmou Aero Vodochody, v níž dříve pracoval. I tento soud však prohrál a dostal milionovou pokutu za nepravdivé pomluvy. 

Po úterní střelbě měl ale Jiří D. ještě další plány. Po útoku na finančním úřadě z místa činu unikl, převlékl si oblečení a chodil po Praze. A právě ještě ten den odpoledne se chtěl podle iRozhlasu zúčastnit třídního srazu, na kterém mělo být několik desítek lidí.

V současné době je Jiří D. ve vazbě a svých činů nelituje. „Co vyplývá ze spisu, vůbec nelituje žádných vražd a nástrahových systémů. Lituje jen policistu, který se k tomu dostal nevinně. Ostatní si to (podle Jiřího D.) zasloužili a měli být potrestáni,“ okomentoval případ soudce Jiří Horký.

Domů
Sdílet
Diskuse